De hal van de vrijmetselaarsloge Silentium in Delft
De hal van de vrijmetselaarsloge Silentium in Delft Foto:

Maak kennis met de Vrijmetselarij

DELFT - Wil jij ook bouwen aan jezelf en aan een betere wereld? Kom dan op dinsdag 19 november om 20.00 uur naar de avond voor belangstellenden bij Loge Silentium.

Vrij van dogma's en met respect voor elkaars mening en verschillen, zoeken vrijmetselaren naar dat wat mensen bindt en proberen weg te nemen wat hen scheidt. Zij streven er naar een bewuster mens te worden en – ieder op zijn eigen manier – een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Vrijheid, gelijkheid en broederschap staan hoog in het vaandel van vrijmetselaren.
De leden van de Delftse Loge Silentium komen wekelijks op dinsdagavond bij elkaar om van gedachten te wisselen en elkaar te inspireren. Prikkelt dit uw nieuwsgierigheid? Kom dan eens een kijkje nemen bij ons.

Zoektocht
Vrijmetselaarsloge Silentium – opgericht in 1801 – is een van de oudste verenigingen in Delft en ook vandaag de dag nog steeds een actieve eigentijdse vereniging van wereld- en levensbeschouwelijke aard. Al meer dan 200 jaar werken de vrijmetselaren van logem Silentium in stilte aan een betere wereld. De leden steunen elkaar in de individuele zoektocht naar het antwoord op de vragen: hoe word ik beter mens en hoe bouw ik mee aan een betere wereld? Maar ook de gezelligheid en de onderlinge broederschap maken een wezenlijk deel uit van het verenigingsleven.

Unieke werkwijze
De wijze waarop vrijmetselaren met elkaar werken en zoeken is geworteld in oude inspirerende tradities. Er wordt veel gebruik gemaakt van symbolen en rituelen waarin iedere vrijmetselaar zijn eigen waarheden en betekenis vindt. Tijdens de avond voor belangstellenden laten we u daarvan iets zien en ervaren.

Programma
De loge is op dinsdag 19 november geopend vanaf 19.30 uur. Om 20.00 uur begint het programma dat bestaat uit een korte inleiding, een kennismaking met maçonnieke werkwijzen en een rondgang door het gebouw Er is ook volop gelegenheid tot het stellen van vragen aan de leden van de loge.

Delftse Logearbeid
Loge Silentium is een mannenloge. Zij maakt deel uit van de Nederlandse Orde van Vrijmetselaren onder het Grootoosten der Nederlanden. Silentium is tevens de eigenaar van het monumentale logegebouw. In het gebouw komen ook de vrouwelijke loge Catena Aurea en de gemengde loges Delta en La Liberté bijeen. Samen vertegenwoordigen deze vier loges het hele scala aan logearbeid van de vrijmetselarij in Delft.

Loge Silentium bevindt zich aan de Choorstraat 16A te Delft. Meer informatie kunt u vinden op de site: www.logesilentium.nl. Zowel mannen als vrouwen zijn van harte welkom. De toegang is gratis.

Afbeelding