Afbeelding
Foto:

Kom in de Sintstemming met de boeken van DOK Centrum

DELFT- Het heerlijk avondje komt er weer aan en de spanning in het land stijgt. Om in de stemming te komen heeft bibliotheek DOK Centrum een prachtige collectie Sinterklaasboeken in huis. Perfect om 's avonds voor het slapengaan voor te lezen aan de allerkleinste(n) of om op de bank onder het genot van een warm drankje even door te spitten. Met de boeken van DOK Centrum ben je helemaal voorbereid voor het feest van de goedheiligman.

De collectie
Op de eerste verdieping van de bibliotheek op de Vesteplein 100 in Delft vind je de mooiste Sint en Piet verhalen op allerlei verschillende niveaus. Van prentenboeken tot aan meezingboeken en de langere voorleesverhalen. De collectie van DOK Centrum is heel uitgebreid. Volgens Patricia en Eva van de bibliotheek doet het boek 'Sinterklaasje kom maar binnen' van Paul Passchier en Thedo Keizer het altijd goed. "En 'Alleen maar stoute kinderen' van Robert Vuijsje is ook een klassieker", zeggen de dames in koor.
Andere goede titels zijn Sinterklaas zonder baard van Sanne de Bakker en Mark Janssen, Als Sint dat ziet van Bette Westera, Dansen op het dak van Hanna Kraan en uiteraard het vrolijke Sinterklaas voorleesboek van Marianne Buser en Ron Schröder. Er is voor ieder wat wils!

Boek lenen
Een boek lenen is heel makkelijk, maar je moet wel lid zijn. De lidmaatschapsprijzen zijn te vinden op de website van DOK Centrum of op te vragen in de vestiging. Kinderen met een Delftpas kunnen een gratis abonnement aanvragen. Wat mooi meegenomen is, is dat je de Delftpas gewoon in de bibliotheek kunt aanvragen. Ben je onwijs benieuwd geworden naar de Sinterklaasboeken van DOK Centrum? Neem dan gauw een kijkje!