Afbeelding
Foto:

Knutsel je eigen Sint en Piet masker

Nog op zoek naar een leuke activiteit voor de kinderen omtrent het Sinterklaasfeest? Delft op Zondag heeft nog een leuke knutsel-tip voor de kleintjes. Namelijk een Sint en Piet masker. Leuk voor bijvoorbeeld een van de intochten in de regio of gewoon om lekker mee te spelen tijdens het verkleden.

Wat heb je nodig?
· Afdruk van een Sint en/of Piet masker
· Schaar of prikpen
· Lijm
· Elastiekjes
· Versiering (optioneel)

Download een masker van Sint en/of Piet en print het uit op een stevig vel papier. Heb je geen stevig vel papier in huis? Geen zorgen, door twee verschillende vellenpapier voorzichtig aan elkaar te plakken met lijm creëer je een stevige basis voor het masker.

Kleur het Sint en/of Piet masker in naar keuze. Gebruik je hierbij je creativiteit of juist je uiterste precieze? Dit gedeelte is namelijk helemaal jouw eigen keuze.

Knip de omtrek van het masker voorzichtig uit langs de randjes en vergeet hierbij niet de ogen en de mond. Mocht je nog niet met een schaar overweg kunnen gebruik dan een prikpen.

Maak nu een gaatje in beide oren en bevestig de elastiekjes hier aan. Deze kun je voor de zekerheid eerst met plakband beplakken om te zorgen dat deze stevig blijven zitten en de oren niet meteen uitscheuren.

Versier het masker eventueel nog met glitters of andere franjes zoals bijvoorbeeld een veer op de muts van Piet.

Met zo'n Sint of Piet masker steel je zeker de show tijdens een van de intochten in de regio. Heel veel knutselplezier.