Afbeelding
Foto:

De intocht van Sinterklaas in de regio

Sinterklaas brengt op zaterdag 23 november weer een bezoek aan ons mooie Delft, maar ook de omliggende dorpen is de goedheiligman niet vergeten. Delft Op Zondag heeft voor je uitgezocht waar je om welke tijd moet zijn om een glimp van Sinterklaas op te vangen.

Den Hoorn
Op zaterdag 23 november meert de Pakjesboot rond 10.30 uur aan ten hoogte van De Bolle Kickert waar Burgemeester Arnoud Rodenburg en Elena Meloni de Sint zullen verwelkomen. Hierna maakt de Sint samen met zijn pieten een gezellige rondtocht door het dorp.

Schipluiden
Op zaterdag 23 november komen rond 13.30 uur de Sint en zijn pieten aan in Schipluiden. Zij meren ter hoogte van Indigo wal aan. Hierna wordt hij bij het oude gemeentehuis op het bordes welkom geheten door de burgemeester. Hierna vertrekt Sinterklaas samen met zijn pieten richting de Dorpshoeve, waar vanaf 14.30 uur leuke activiteiten voor kinderen te doen zijn.
Delfgauw
Op zaterdag 23 november arriveert de Sint in het gezelschap van zijn pieten weer geheel in stijl, met de Pakjestrein in Delfgauw. De intocht start om 11.00 uur op het Saaymans Vaderplein. Via de Noordeindseweg, Zuideindseweg, Pauwmolen en de Kreekrug naar het Gouden Rijderplein. De middag word afgesloten met een spetterend feest vol leuke activiteiten, sinterklaasliedjes en gedans. Ben je nou heel erg benieuwd naar het leven van Sinterklaas? Dan is het ook mogelijk om vragen aan de Sint te stellen.
Pijnacker
Natuurlijk is Sinterklaas Pijnacker dit jaar niet vergeten. Op zaterdag 23 november maakt onze geliefde goedheiligman ook weer een tussenstop in Pijnacker. Rond 10.30 uur arriveert de Sint bij Randstadrail halte Pijnacker-Zuid. Na een kort welkom zal de stoet zich verplaatsen naar winkelcentrum Keijzershof, waar Sint en zijn pieten de tijd nemen om de kinderen te begroeten. Als de handjes zijn geschud en het strooigoed is uitgedeeld verplaatst Sinterklaas zich met een mooie koets richting Pijnacker Centrum, waar hij zal arriveren op het Raadhuisplein. Daar zullen tussen 12.00 uur en 12.30 uur gezellige activiteiten voor de hele familie plaatsvinden. Ook hier krijgen kinderen weer ruim de tijd om met de Sint op de foto te gaan.

Nootdorp
De Sint is er in Nootdorp dit jaar weer vroeg bij. De goedheiligman arriveert namelijk op zaterdag 16 november samen met zijn pieten en Amerigo in Nootdorp. Het bezoek van de Sint word dit jaar groots gevierd in Nootdorp. Sinterklaas begint zijn optocht op de Markt. Hij zal zijn optocht door het dorp vervolgen om zo velen kinderharten sneller te laten kloppen. Naast de 'gewone' pieten word de Sint ook nog
eens vergezeld door de muziekband Haaglanden en natuurlijk de Swingpieten. Om de middag goed af te sluiten zal de Sint zijn weg vervolgen richting het grote Paradeplein. Daar staat hem en het publiek een spetterende show van Piet Fabio te wachten.

Strooigoed
Tijdens de verschillende intochten van Sinterklaas is er uiteraard de mogelijkheid voor de kinderen om hun handen op te houden en een handje suikergoed uit de zak van Sinterklaas te ontvangen van de pieten.

Afbeelding