Patiëntvriendelijke acties in Reinier de Graaf

DELFT - De medewerkers van het Reinier de Graaf ziekenhuis organiseren patiëntvriendelijke acties op woensdag 20 november. Daarmee geven zij gehoor aan de landelijke oproep om actie te voeren voor een betere cao maar doen niet mee aan de zondagsdiensten. Patiënten ondervinden zo min mogelijk hinder. Alle geplande afspraken op de poliklinieken en de operatiekamers gaan gewoon door. Dat geldt ook voor patiëntenzorg op de Spoedeisende hulp, afdeling Oncologie en afdeling Verloskunde.
Op de actiedag kunnen patiënten en bezoekers gratis parkeren, delen de actievoerders in rode T-shirts bloemen en ballonnen uit en worden er in de centrale hal gratis reanimatietrainingen gegeven. Ook gaat het personeel van de operatiekamers een handje helpen als gastvrouw en gastheer op de verpleegafdelingen. Deze medewerkers staan niet ingepland voor operaties en mogen bij wijze van uitzondering die dag in OK-uniform op andere afdelingen werken. De directie van Reinier de Graaf steunt de actie en vindt het belangrijk dat medewerkers de ruimte krijgen om actie te voeren.
Wendy van der Boon, anesthesiemedewerker: "Wij willen onze stem laten horen voor een goede, uitvoerbare cao; een hart onder de riem van de onderhandelaars. We laten patiënten en bezoekers weten waarom wij actie voeren. We doen dit op een manier die bij ons past, patiëntvriendelijk en collegiaal."