Hoge nood kan voortaan dagelijks worden geledigd bij het Hoogheemraadschap Delfland aan de Phoenixstraat
Hoge nood kan voortaan dagelijks worden geledigd bij het Hoogheemraadschap Delfland aan de Phoenixstraat Foto:

Delfland sluit zich aan bij HogeNood App

DELFT - Bijna een kwart van de Nederlanders heeft buikproblemen. Een derde van deze mensen gaat daarom niet of minder van huis omdat ze bang zijn onderweg niet naar het toilet te kunnen.

Het Hoogheemraadschap van Delfland laat weten dat Delftenaren en bezoekers van de stad vanaf dinsdag 19 november, Wereld Toilet Dag, dagelijks naar de wc kunnen op het hoofdkantoor aan de Phoenixstraat.

HogeNood App
Met de HogeNood app vind je direct het dichtstbijzijnde toegankelijke toilet met je smartphone. HogeNood laat je de route naar het toilet zien, geeft voorzieningen weer – denk aan een rolstoel toegankelijk toilet- en geeft reviews van voorgaande bezoekers.
Hoogheemraad Ruud Egas: 'Wij kregen het signaal dat er in het centrum van Delft te weinig plekken zijn waar mensen met hoge nood naar de wc kunnen. Dat is voor veel mensen lastig. Daarom hebben wij ons aangemeld voor de HogeNood App.
Als waterschap maken wij al het rioolwater schoon van de 1,2 miljoen mensen die in ons beheergebied wonen. Dus je kunt met recht zeggen dat het openstellen van onze wc's past bij onze kerntaken. Wij hopen dat wij veel mensen van dienst zijn met deze stap."

Ingang hoofdkantoor
De ingang van het hoofdkantoor van Delfland ligt aan de Phoenixstraat 32. De wc's zijn toegankelijk op werkdagen tussen 08.00 en 18.00 uur. Delfland heeft vijf genderneutrale wc's en een invalidentoilet.

Wereld Toilet Dag
Wereld Toilet Dag (WTD) is een jaarlijks evenement dat op 19 november wordt gevierd. De dag richt zich op het belang van goede sanitaire voorzieningen en voor toegang tot schone en veilige toiletten voor iedereen. Jaarlijks sterven 800.000 kinderen aan diarree, per dag 2.200 kinderen, zo'n 70 volle schoolklassen per dag!

Afbeelding