Roy van Etten poseert trots met de behaalde prijzen
Roy van Etten poseert trots met de behaalde prijzen Foto:

Banketbakkerij Stoffer valt in de prijzen!

DELFT - Deze week viel patisserier Roy van Etten (28), al tien jaar in dienst bij Banketbakkerij Stoffer aan de Van Schuilenburchstraat 60, in de prijzen.

Tijdens de landelijke bakkerswedstrijd in Drachten, zeg maar 'Heel Holland bakt voor professionals' legde hij deze week beslag op de tweede plaats overall in de categorie banketbakken.
Roy was al vanaf augustus in voorbereiding op het evenement: brainstormen, uitproberen en eventueel bijstellen. In zijn rug gesteund door 'mentor' Matthijs Stoffer, die hem geregeld van advies voorzag. "Ik ben heel trots op zijn prestatie. Hij steekt elke keer weer zijn nek uit, wil het altijd anders doen dan anderen. Zijn luxe kersttaart bijvoorbeeld, die heeft zoveel smaak in zich verenigd, gewoon uniek! Ik heb ook bewondering voor zijn toewijding, de vele uren die hij erin steekt om te kunnen excelleren. Petje af."
Het feestvarken zelf deed voor de derde keer mee. Tot nu toe viel hij elke keer in de prijzen. Hij vertelt over zijn ervaringen: "Dinsdag leverde ik mijn baksels in: een kersttaart, een chocoladecake en een candybar. Die worden in de grote hal tentoongesteld, er deden maar liefst 200 bakkers mee, en dan gaat de jury de taarten langs om er hun oordeel over te vellen. De kersttaart eindigde als 3e, de chocoladecake als 2e en de candybar ook als 3e. Dat leverde 'zilver' op in de eindrangschikking."

Allrounder Roy verzint en bakt al zijn creaties zelf, in zijn eentje. Daarin verschilt hij van menig andere deelnemer. "De meeste bakkers uit het hele land verschijnen met een heel team, soms wel bestaand uit zes personen. Dat kan het verschil maken. Ach, ik doe het op mijn manier." Nieuwsgierig naar de topbaksels van Roy? Bezoek de bakkerij en scoor een winner!