Werkse! is heel 'verguld' met opdrachtgever Secrid
Werkse! is heel 'verguld' met opdrachtgever Secrid Foto:

'Secrid is commercieel én sociaal'

DELFT - Guido Bindels (42) is manager Marketing & Sales bij Werkse!, het Delftse werkbedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan helpt. Hij is dan ook erg blij met werkgevers die deze doelgroep een kans geven, zoals Secrid. "Secrid verdient dan ook dubbel en dwars een gouden klinker."

"Wij hebben als Werkse! geen bepaalde persoon uitgekozen voor een gouden klinker, maar een heel bedrijf. Secrid is de firma die met daverend succes hippe mini-wallets produceert, waarin je pasjes kunt opbergen. Het maakt volop gebruik van de arbeidskrachten die wij ze kunnen leveren, en dat betekent werkgelegenheid voor mensen die helemaal aan de onderkant van de arbeidsmarkt zitten. Die zijn supertrots dat ze voor zo'n succesbedrijf kunnen werken. Secrid is niet alleen uit op financieel rendement, maar onderneemt ook met een sociaal hart."
Ziel en zaligheid
"De fabricage van de fysieke onderdelen van die wallets en het in elkaar zetten ervan gebeurt dus in Nederland. Het gaat bij die productie en assemblage om kortcyclische handelingen die in verschillende stappen opgeknipt kunnen worden, waardoor ze voor onze doelgroep behapbaar zijn. Onze medewerkers moet je geen twintig handelingen door elkaar heen laten verrichten, dan raken ze het spoor bijster. Maar als je het werk opknipt, kunnen ze het perfect met al hun ziel en zaligheid en met volle concentratie uitvoeren. En daarmee zijn ze productiever dan willekeurig welke andere arbeidskracht ook, want ze laten zich door niets of niemand afleiden. Daarom is het voor Secrid commercieel ook interessant. En het mes snijdt aan twee kanten: ook voor Werkse! is het mooi om dit bedrijf met zijn prachtige producten in onze etalage te kunnen zetten. Ook daarom verdient Secrid die gouden klinker dubbel en dwars!"