Het is heerlijk winkelen in de historische binnenstad van Delft (Foto: Koos Bommelé)
Het is heerlijk winkelen in de historische binnenstad van Delft (Foto: Koos Bommelé) Foto:

Delft is een top tien shopstad!

DELFT - Shoppen in Delft is in één woord heerlijk. Het winkelgebied ligt voornamelijk in de historische binnenstad van Delft.

Honderden winkels, speciaalzaken en boetiekjes wisselen moeiteloos af met eeuwenoude monumenten, gezellige pleinen en uitgestrekte grachten. Twee andere pluspunten van shoppen in Delft is dat het winkelgebied veelal autovrij is en er ruime parkeergarages liggen op loopafstand. Niet voor niets scoort Delft ieder jaar een hoge notering in de Nederlandse winkelsteden top tien. Dat kan geen toeval zijn. Winkelen in Delft is met recht een belevenis!

Niet te missen
Om u op weg te helpen voor een heerlijke winkelervaring in Delft staan hier enkele straten die u absoluut niet mag missen. Begin rondom de Markt in de straten Oude Delft, Choorstraat, Voldersgracht, Wijnhaven, Hippolytusbuurt, Oude Langendijk en Vrouw Juttenland. U zult versteld staan van de diversiteit aan winkels: galeries, cadeauboetieks, exclusieve modezaken en leuke snuisterijenwinkeltjes. De laatste jaren verschijnen er ook meer en meer pop-up shops in het straatbeeld.

Winkelstraten
De gezellige winkelstraten Brabantse Turfmarkt, Burgwal, Gasthuislaan en de Molslaan hebben een breed aanbod van kledingboetieks, kaas- en wijnwinkels en speciaalzaken. Al wandelend loopt u vanaf hier in één adem door naar de moderne winkelgebieden 'In de Veste' en 'Zuidpoort'. Hier vindt u grote filialen en winkelketens.

Blue Sunday
Om de koopzondagen (van 12.00 tot 17.00 uur) nóg leuker te maken en nog beter in de matkt te zetten, is er eens in de maand een extra speciale koopzondag in Delft. De initiatiefnemers van Blue Sunday Delft zorgen dan voor allerlei leuke activiteiten, zoals diverse optredens, een bruggenparade, hapjes tijdens het shoppen en ga zo maar door. Hou de Facebookpagina van Blue Sunday Delft in de gaten voor de precieze data van alle evenementen.
Even shopmoe? Je kunt bijna in elke straat in de binnenstad neerploffen voor een kopje koffie met 'iets erbij', een lunch (tosti!), een pannenkoek of een brunch. Als de inwendige mens weer is versterkt, kun je voor sluitingstijd nog net even de koopjes meepikken!

Openingstijden
De meeste winkels zijn open op maandagmiddag (13.00 – 18.00 uur), dinsdag t/m vrijdag (9.00 – 18.00 uur, vrijdag tot 21.00 uur) en op zaterdag (9.00-17.00 uur). De meeste winkels zijn ook op zondag geopend.