Afbeelding
Foto:

De e-auto's zijn aan een grote opmars bezig. Ook het Duitse merk Opel gaat door met het grootschalige elektro-offensief.

Al in 2021 biedt het merk in totaal acht elektro-modellen in belangrijke volumesegmenten aan. En drie jaar later is het hele modellenaanbod zelfs 'geëlektrificeerd'.

Elektro-modellen
Opel heeft dit jaar van zich doen spreken met de lancering van de Corsa-e en Grandland X Hybrid4. En binnenkort al volgen er meer. Zo worden alle batterij-elektrische varianten van de bedrijfswagen Opel Vivaro, en daarnaast de elektrische versie van de Mokka X opvolger toegevoegd aan het aanbod elektro-auto's. Een jaar later komen hier de elektrische varianten van de Combo Cargo, de Comvo Life en de Zafira Life bij. Compleet wordt het rijtje met de 'geëlektrificeerde' versie van de volgende generatie Astra.

Opel Corsa-e
De Opel Corsa-e biedt een indrukwekkend rijbereik tot 330 kilometer volgens de WLTP-meting, zonder tussentijds te hoeven opladen. Dat maakt de Corsa-e perfect voor vrijwel alle ritten. Zo wordt elektrisch rijden voor iedereen bereikbaar!
Opladen is bij de nieuwe Corsa-e een fluitje van een cent. In niet meer dan een half uur is de batterij voor 80 procent opgeladen. Dat betekent dat je met de nieuwe Corsa-e profiteert van ongekende flexibiliteit, zowel voor korte als langere ritten.
Hoe rijdt je het liefst? De nieuwe Corsa-e biedt je de keuze: de Sport-modus voor maximale dynamiek, de Eco-modus voor een maximaal rijbereik. De Normal-modus vormt de gulden middenweg met sportieve prestaties en een uitgebalanceerd gebruik van de energie.
De nieuwe Corsa-e biedt niet alleen opwindende Duitse techniek, maar ook een baanbrekend design, dat zijn dynamische karakter benadrukt. Van zijn zelfbewuste, sportieve neus tot zijn strak vormgegeven achterkant: de Corsa-e is vanuit elke hoek en top auto.
Het interieur van de nieuwe Corsa-e maakt direct indruk, dankzij hoogwaardige materialen, vakkundige afwerking en slimme details. Het sportieve, op de bestuurder gerichte instrumentenpaneel heeft een luxe uitstraling. Kies je eigen stijl! Het dak en de buitenspiegels in contrasterend zwart of wit voegen extra dynamiek toe. Het royale panoramadak laat het interieur baden in licht. De Corsa-e is extra stijlvol met 17-inch lichtmetalen velgen, die zijn sportieve, toekomstgerichte design onderstrepen.

Grandland X Hybrid4
De Opel Grandland X Hybrid4 vormt het topmodel van Opels SUV-familie en combineert kracht en praktische bruikbaarheid met een extreem laag brandstofverbruik. Op papier heeft ie een gemiddeld brandstofverbruik van 2,2 liter per 100 kilometer, in combinatie met een extreem lage CO2-emissie van slechts 49 gram per kilometer.
Het is bij een plug-in hybride wel belangrijk dat het accupakket wordt opgeladen, om zo zuinig mogelijk te rijden. Waaruit bestaat dan de aandrijflijn? In ieder geval uit een 200 pk (147 kW) sterke 1,6-liter viercilinder turbo-benzinemotor met directe brandstofinspuiting. Verder heeft de Grandland X Hybrid4 twee 109 pk (80 kW) sterke elektromotoren, een AWD-systeem en een 13,2 kWh lithium-ion accupaket.

Emissiedoelstellingen
Dit elekto-offensief is te verklaren met het doel van Opel om aan de toekomstige emissiedoelstellingen in Europa te voldoen. Elektrische mobiliteit is hierbij onmisbaar. Maar ook het eigen bedrijf wordt hierbij niet vergeten. Het duurzaam en toekomstbestendig maken van het bedrijf wordt ook een handje geholpen door de ultramoderne en efficiënte verbrandingsmotoren en het onderzoek naar de brandstoftechniek in het onderzoekscentrum.

Motorhuis Delft
www.motorhuis.nl