Zelf ingrediënten voor de pompoensoep oogsten bij BuitenLeeft
Zelf ingrediënten voor de pompoensoep oogsten bij BuitenLeeft

Fietsen voor je eten!

DELFT - Vorige week zaterdag vond een nieuwe soepfietstocht plaats: Pompoensoepfietsen. Het werd een smaakvolle tocht door Westland, Midden-Delfland, Delfgauw en Delft. Op vrijdag 15 november gaat de tocht op herhaling.

In navolging van het Courgettesoepfietsen, Snertfietsen en Tomatensoepfietsen willen organisatoren Fietsen voor m'n eten, Bezoek Westland, Slow Food Rotterdam en PUUUR Midden-Delfland met deze fietsroute laten zien dat onze regio niet alleen aantrekkelijk en gevarieerd is om te fietsen, maar dat er ook veel te proeven is als het gaat om gezond eten en streekproducten.

Fietstocht
Voorfietser Marja liet het groepje meefietsers via een leuke route zien bij welke stalletjes langs de weg je terecht kunt voor het bij elkaar fietsen van ingrediënten voor pompoensoep. Onderweg kregen de fietsers uitleg over de teelt van pepers, voor de pit in de soep, bij Westland Peppers in De Lier en konden ze verschillende soorten proeven. Bij Kaas- en Zuivelboerderij Van Winden in Schipluiden werd roomboter voor de kruidenboter gehaald en een rondleiding door de zuivelmakerij gegeven. Bij Hoeve Biesland in Delfgauw bezochten ze Poeldijker 'Bakker Jan' voor speciaal emmerbrood. De soep werd klaargemaakt bij Stadstuinderij BuitenLeeft in Delft op de houtkachel in de bijzondere kas, nadat eerst de winterwortel zelf werd geoogst en alle ingrediënten gezamenlijk werden gesneden.

Tweede editie
Voor het Pompoensoepfietsen op vrijdag 15 november is op dit moment nog voldoende plaats. Deelnemers kunnen zich via www.fietsenvoormijneten.nl aanmelden. De route begint om 10.00 uur en deelname kost 17,50 euro per persoon, inclusief de kosten voor de ingrediënten voor de soep.