'Horror' van de Jakop Ahlbom Company, te zien in Rijswijk
'Horror' van de Jakop Ahlbom Company, te zien in Rijswijk Foto:

Horror en cabaret in Rijswijkse Schouwburg

RIJSWIJK - Het programma van de Rijswijkse Schouwburg, gevestigd aan de Generaal Spoorlaan 10, is zeer divers. We lichten er een paar voorstellingen voor u uit: horror en cabaret. Twee uitersten? Niet echt...

Zaterdag 26 oktober, aanvang: 20.00 uur, neemt de Jakop Ahlbom Company bezit van het podium. Letterlijk!
In de voorstelling 'Horror' wordt een oud huis geteisterd door een tragische familiegeschiedenis. De jongste zus is weggekomen, maar wat is er met de oudste zus gebeurd? Als ze terugkeert naar haar ouderlijk huis wordt ze geconfronteerd met een weggestopt verleden. De enige manier om te overleven is de gruwelijke waarheid onder ogen te zien.

Fysiek en beeldend
De Jakop Ahlbom Company maakt fysiek beeldend theater en is uniek in zijn soort, door zijn mix van mime, dans, slapstick, live muziek, special effects en vervreemdende, poëtische elementen.
De vaak woordeloze voorstellingen zijn toegankelijk voor een groot, divers en internationaal publiek.

Muziekspektakel
Dinsdag 29 oktober, aanvang: 20.00 uur, kan worden genoten van cabaret door het ensemble Zoutmus. Na drie jaar succes op De Parade en in de theaters komt Zoutmus wéér naar het theater.
Hun nieuwe voorstelling 'Kuikens van beton' is een komisch muziekspektakel waarin de absurdistische scènes elkaar in moordend tempo opvolgen. Van een retestrakke funk/rockband switchen de vijf jongemannen moeiteloos naar een droogkomische deurscène waarbij iemand een AA-batterij nodig heeft op een begrafenis.
Zoutmus leert je je eigen maniakale lach kennen.Hallo? De energie spat van het podium. Een belevenis van alle werelddelen.

Informatie
Meer informatie over beide shows en kaartverkoop is te vinden op www.rijswijkseschouwburg.nl