Afbeelding

Ton van der Hoek (72)

Wat doet u hier op de Gasthuis laan?
"Rondsnuffelen in de gezellige winkeltjes in de binnenstad. Ik ben bijvoorbeeld gek op de muziekwereld, dus zoek altijd naar goede CD's om aan mijn collectie toe te voegen. Daarnaast geniet ik van de sfeer die hier hangt."

Wat doet u zoal in het leven?
"Ik ben altijd al heel muzikaal geweest. De sprong om er echt mijn beroep van te maken heb ik nooit gewaagd, maar ik heb toch op aardig wat plekken gestaan en veel mogen reizen voor optredens. Ik speel blokfluit en slagwerk, maar bijvoorbeeld ook piano in het verzorgingstehuis als vrijwilliger."

Wat was hét nieuws deze week?
"Dat journalisten tegenwoordig de vrijheid niet meer hebben om hun werk uit te voeren en zomaar in de cel kunnen belanden. Dat vind ik echt schandalig."
Wie wilt u graag ontmoeten?
"De jazzdrummer Johnny Engels, dat is voor mij echt een vakman. Veel drummers spelen alleen met stokken, maar hij deed het ook met brushes. Ik wil niet zeggen dat hij de beste drummer van Nederland is, maar ik heb wel veel waardering voor die man."

Wat zijn uw plannen voor het weekend?
"Morgen ga ik naar het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Dat is iets wat ik graag doe, een museum bezoeken. Vooral de geschiedenis trekt mij enorm, maar ook moderne kunst vind ik interessant. Ik ben echt een cultuurmens."

Wat vindt u de mooiste plek van Delft?
"De omgeving van het Prinsenhof. Dat is een plek die voor altijd moet blijven zoals het nu is. De historische sfeer is echt fantastisch, dus ik blijf daar graag komen."