DELFT - Vitesse Delft boekte zaterdagmiddag de eerste seizoenszege. Tegen de Zwerver werd het 1-0 voor de ploeg van aanvoerder Daan Burgering.

- Die was even nodig...
"Ja, zeker. We zijn nu eindelijk van die hatelijke laatste plaats af. Daarbij is het wel zo dat we voetballend gezien meer punten hadden verdiend dan de vier die we nu hebben."

- Wat was het voor een wedstrijd zaterdag?
"Net zoals in de meeste andere wedstrijden dit seizoen was het voetbal best goed. We maakten vlak voor rust de openingstreffer en hebben hem er vervolgens goed uitgesleept, ondanks dat we nog bijna een halfuur met tien man verder moesten."

- Hoe gaat het verder?
"Voetballend gezien zijn we verder gegaan op de weg die we vorig jaar na de winterstop hebben ingeslagen. Het verschil is dat we op de helft van de tegenstander te weinig gevaar stichten, doordat we misschien iets te gehaast zijn. Als dat beter gaat, ben ik ervan overtuigd dat we met de bovenste ploegen mee kunnen doen."

- Er is dus nog van alles mogelijk?
"Toen we een aantal jaar geleden kampioen van de tweede klasse werden, hadden we na vijf wedstrijden volgens mij drie punten. Nu is dat er al één meer. Er is dus nog genoeg mogelijke.