Afbeelding
Foto:

David Lansen (34)

David Lansen is voorzitter van het BOB, Bestuurlijk Overleg Binnenstad Delft, dat laatst haar actieprogramma aan B en W van Delft overhandigde.

1. Waarom hier op de foto?
"Omdat café De Gist als fervente rugbyer mijn hang-out is en het is de plek is waar ik soms met ondernemers vergader. Hobby en werk komen hier samen. Daarenboven heb ik, als bestuurder van de SCMD (Stichting Centrummanagement Delft), mee mogen werken aan één van de mooie projecten in de binnenstad: de prachtige graffiti om de hoek in de Kloksteeg."

2. Wat is jouw achtergrond?
"Ik heb vrijetijdswetenschappen gestudeerd in Tilburg en studeerde af op publiek private samenwerking. Samenwerking is mijn ding. De binnenstad is niet alleen voor ondernemers. Ik breng graag alle partijen bij elkaar 'for the greater good': gemeente, winkeliersverenigingen, SCMD. Platform Toerisme Delft en Koninklijke Horeca Nederland (KHN)."

3. Wanneer is BOB Delft opgericht?
"BOB Delft bestaat sinds 2014 en bestaat uit ongeveer 15 leden: vertegenwoordigers van alle ondernemers in de binnenstad. Uit het historisch centrum (Binnenstad Noord/De Klis) en het nieuwere Zuidpoort/De Veste en vertegenwoordigers van KHN. We vergaderen soms bij DOK Centrum/OPEN, soms in het Stads-Koffijhuis of bij één van de aangesloten ondernemers, daar rouleren we mee. Ik had al roots in de binnenstad, omdat ik projectleider was bij het voormalige Evenementenburo Delft en in 2011 in die rol de ondernemers mee kreeg om sfeerverlichting te installeren boven de grachten en door de stad."

4. Hoe staat het met de ontwikkeling van de Rode Loper in de binnenstad?
"We zijn op dit punt, de ontwikkeling van een mooi wandelgebied over de lijn Binnenwatersloot/Peperstraat/Oude Langendijk, concreet in gesprek met wethouder Martina Huijsmans. Het staat op de begroting, dus we kunnen een start maken. Mijn vraag: Hoe kunnen wij als netwerkende binnenstad de gemeente hierbij helpen. Maar de voetganger blijft hierin leidend. De rest van het verkeer is gast, dat blijft de insteek. Met ook graag de bus de stad uit of een kleinere variant inzetten."

5. Waar bestaat het actieprogramma van BOB Delft uit?
"Ons actieprogramma is bedoeld om kleur te bekennen. Er zijn meerdere ideeën, maar er moet wel consensus zijn op bepaalde vlakken. Eén van de actiepunten is inzetten op de lokale en regionale bezoeker. In India kent iedereen de TU Delft, maar iemand uit Pijnacker gaat liever naar Nootdorp omdat hij/zij de binnenstad van Delft nog niet goed genoeg kent. Daarnaast: meer online/offline promotie van het merk, de identiteit, bundeling van krachten op marketinggebied."

6. Als burgemeester van Delft... zou ik ijveren voor een buitenzwembad en hoog inzetten op de Mooi Weer Spelen, samen met de gemeenteraad en alle culturele partners. De Spelen zijn een prachtig uithangbord, een leuke sleutel tot samenwerking."