Een hoofd-nek-schoudermassage zorgt voor ontspanning en rust
Een hoofd-nek-schoudermassage zorgt voor ontspanning en rust

Aanraken is een basisbehoefte

DELFT - Direct na je geboorte word je aangeraakt, gekoesterd. Aanraken en aangeraakt worden is een basisbehoefte. Massage is een bewuste manier van aanraken. Wil je kennismaken met het geven van massages? Dat kan bij Astrid Vollebregt van AV Polariteitsmassage, voorheen bekend van Balans en Reflectie.

Veel mensen bouwen spanning op door een druk leven, werkhouding of emoties. Vooral in het gebied van hoofd, nek en schouders. Die spanning kan verminderen door een massage. Een mooie bijkomstigheid is dat het twee kanten op werkt. Degene die jou masseert, ontspant zelf ook. "En dat masseren hoeft niet ingewikkeld te zijn," aldus Astrid Vollebregt van AV Polariteitsmassage. "Zeker een hoofd-nek-schoudermassage is overal toe te passen. Want aan een stoel, een tafel en een kussen om tegenaan te leunen heb je genoeg." In november geeft zij weer een massagecursus voor beginners. Je leert in twee avonden een goede combinatie van verschillende massagegrepen om hoofd, nek en schouders te laten ontspannen. Het volgen van een cursus kan individueel of in een tweetal. "Het leuke van de cursus is dat je zelf oefent, maar ook door een ander wordt gemasseerd. Zo voel je precies wat prettig is en kun je dit doorvoeren in jouw eigen massagetechniek."

Wanneer?
De hoofd-nek-schouder massagecursus vindt plaats op 6 en 20 november van 19.30 uur tot 22.00 uur. In het voorjaar start ook een uitgebreidere cursus, waarin je in acht avonden een volledige lichaamsmassage aanleert. Dat is eveneens een praktische cursus, waarvoor geen kennis of achtergrond is vereist. Meer informatie over de cursussen? Kijk op www.avpolariteitsmassage.nl, mail naar info@avpolariteitsmassage.nl of bel 06-17694630. De cursussen worden gegeven in Centrum NLD3, aan de Nieuwe Langendijk 3.