Eva toont twee boeken die de jeugd zeker moet lezen!
Eva toont twee boeken die de jeugd zeker moet lezen! Foto:

Jeugdboekentips van 'Kinderboekoloog' Eva!

DELFT - Herfstvakantie! Dus heerlijk de tijd om een boek te lezen. 'Kinderboekoloog' Eva van DOK Centrum brengt twee pareltjes onder de aandacht. Lees ze!

Ik wil een paard – Gideon Samson en Milja Praagman
Van ruilen komt huilen… Of toch niet? In dit boek, zorgt al dat geruil juist voor heel veel plezier. Bobbie is jarig en heeft voor haar verjaardag een paard gevraagd. Maar in plaats daarvan krijgt ze een fiets. Gelukkig weet Bobbie daar wel raad mee – op haar stalen ros galoppeert ze ervandoor en ruilt haar fiets-paard voor een nieuw soort beest: een scooter. De scooter wordt later weer geruild voor auto, de auto voor een boot, enzovoorts! Uiteindelijk komt er zelfs een grijs gevaarte met slurf aan te pas!
Het verhaal is deels op rijm geschreven en leest heerlijk voor. De kleurrijke prenten vullen het verhaal mooi aan en ondersteunen dit grappige verhaal perfect!
Het hersenhotel - Marja Baseler
Iedereen is inmiddels weer druk met school, leren en opletten in de klas. Oftewel: je hersenen zijn weer op volle toeren aan het draaien. Maar wist je dat je brein nog veel meer regelt? Je kunt het zo gek niet bedenken of je brein regelt het: alles wat in je lichaam gebeurt wordt door deze supermachine geregeld.
Praten? Lopen? Rennen? Slapen? En je klasgenote die zo goed is in rekenen? Yep, ook die aanleg is in je brein geregeld. Net als jouw geweldige talent voor voetbal. Of die talenknobbel. Het zit allemaal in je hersenen verstopt.
Wil jij meer weten over deze supermachine? Leer hoe je je brein gezond kunt houden, ga op speurtocht tussen al die hersenkronkels en prop je eigen hoofd vol met grappige weetjes over wat er in je hoofd gebeurt! Met paginagrote illustraties die het geheel ondersteunen.
(Oh, en mocht je meer willen, deze schrijfster heeft ook een geweldig boek geschreven over je darmen: Pretpark de Poepfabriek. Eet smakelijk!)