Inzet: Geert van Poelgeest en Willem de Jong van Stichting Behoud het Park
Inzet: Geert van Poelgeest en Willem de Jong van Stichting Behoud het Park Foto: RSAJ

Stichting Behoud het Park nog steeds zeer strijdvaardig

DELFT - Voorzitter Willem de Jong en secretaris Geert van Poelgeest van Stichting Behoud het Park zijn niet te spreken over de handelwijze van de gemeente inzake de beruchte 'scholenschuif' in de wijk Tanthof. Zij vinden dat bewoners bij de besluitvorming worden overgeslagen.

Door Ruud Stift

Drie weken geleden waren liefst acht insprekers te beluisteren bij een commissievergadering, maar tot verontwaardiging van alles en iedereen aanwezig weigerde wethouder Schrederhof de alternatieve optie van de Stichting nader te bekijken.

Beleidsstukken
Willem de Jong: "De eerste verantwoordelijkheid van de gemeente is het waarborgen van het welzijn van haar bewoners. Maar wij constateren dat het enige wat telt is: Hoe kunnen we zoveel mogelijk bouwen en wat moet daarvoor wijken? Want als de megaschool er dadelijk staat, is het een kleine stap om ook het restant aan overgebleven groen te annexeren voor bouwplannen. Daarenboven presenteert de gemeente haar plannen alsof iedereen hierbij betrokken wordt, maar daar is helemaal geen sprake van!"
De Jong heeft heeft heel wat beleidsstukken van de gemeente doorgenomen en vele daarvan kunnen wat hem betreft 'de prullenbak in', omdat de uiteindelijke besluitvorming er heel anders uit ziet. "Ze schrijven van alles en doen van alles, maar het blijft bij leuke verhalen. Want hoe zit het met één van de doelstellingen van B en W, het zoveel mogelijk intact laten van ecologische structuren? Het Abtswoudsepark is nota bene als ecologisch kerngebied aangewezen, met daarnaast een recreatieve functie! Ze zeggen ook dat de eventuele tweede bouwlocatie Kinderboerderij door de bewoners zou zijn genoemd. Je reinste onzin! Bewoners worden bewust weggehouden, want de weerstand vanuit de wijk tegen het onzalige bouwplan is veel te groot. Op inloopavonden wordt het agendapunt 'scholenschuif' telkens bewust vooruitgeschoven. De beoogde locatie Abtswoudsepark scoort alleen op 'Vastgoed' een voldoende in het rapport ruimtelijke verkenning. Via een WOB-verzoek kwam ik te weten dat er nooit een financiële doorrekening voor beide bouwscenario's is gemaakt."

Lees verder op pagina 3

In de buurt hangen overal posters van de  Stichting Behoud het Park
Afbeelding
Afbeelding