De fris vernieuwde Toyota Yaris in de startblokken


De vierde generatie van de Toyota Yaris is een feit. De Japanse autobouwer heeft een frisse wind door het Yaris-gamma laten waaien.

Het nieuwste model volgt de derde generatie op, die al sinds 2011 mee ging. Dat is heel wat jaren in een nogal eens veranderend B-segment. Twee zeer forse facelifts maken het een spectaculair ogend model. Al voeren andere auto's in het B-segment de boventoon, zoals de CH-R, Corolla en de RAV4

Nieuwe Yaris
Toyota heeft een echte blikvanger met de nieuwe Toyota Yaris, onder andere vanwege de robuuste bumpers en optioneel two-tone kleurstelling. Ook kent de auto tegenwoordig andere verhoudingen. In millimeters is de Yaris 40 eenheden lager dan voorheen. Qua lengte gaat het om 5 eenheden, gemeten in millimeters.

GA-B-platform
De Toyota Yaris is vormgegeven volgens het nieuwe GA-B-platform, waarmee de wielbasis met 50 millimeter toeneeemt. Een korte achterdeur is het gevolg. Met als gevolg daarvan wederom een ver naar voren geplaatste achterruit.
Wat is het optische gevolg? Dat is de illusie dat de achterwielen enigszins door de achterbumper heen dringen.

Aandrijflijn
Ook de aandrijflijn is helemaal nieuw. Als basis dient een driecilinder 1.5-benzinemotor, die een afgeleide is van de 2.0- en 2.5-blokken uit grotere Toyota-hybrides. De nieuwe 1.5 is efficiƫnter dan het exemplaar dat hij vervangt en deze krijgt bovendien gezelschap van een nieuwe lithium-ion-accu, die een nikkel-metaalhydride-batterij vervangt.


Toyota DIGO
www.toyotadigo.nl