Grote reünie bij het Grotius College

DELFT - In 1839 werd het Gymnasium in Delft opgericht, ontstaan uit de Latijnse school die sinds de 14e eeuw in Delft gevestigd was aan de Schoolstraat.

In 1864 is de Gemeentelijke Hogere Burger School (HBS) ontstaan, eerst in de voormalige Gasthuiskerk aan de Koornmarkt. In 1912 besloot men tot nieuwbouw in de Mijnbouwstraat over te gaan. Dit pand werd betrokken in 1922. In 1964 werd het 100-jarig bestaan van deze HBS groots gevierd. In 1967 werden -na de samenvoeging van de HBS, de MMS en het Grotiusgymnasium- nog twee ULO scholen toegevoegd en zo ontstond de Stedelijke Scholengemeenschap Hugo Grotius (vijf locaties). In 1975 werd de nieuwbouw betrokken aan de Juniusstraat 8 (huidige pand). Vijf jaar geleden, in november 2014, werden verschillende jubilea groots gevierd met een druk bezochte reünie: het gymnasium bestond toen 175 jaar, de HBS 150 jaar en het was tien jaar geleden dat het Grotius College een tweetalig vwo startte. Vijf jaar later, op zaterdag 30 november, staat weer een reünie op het menu bij het Grotius College, locatie Juniusstraat 8. Vanaf 15.00 uur gaan de deuren open voor iedereen die les heeft gehad of gegeven op het Grotius College of diens voorgangers en het leuk vindt om oud-klasgenoten te ontmoeten. De reünie duurt tot 21.00 uur.

Inschrijven
Inschrijving voor de reünie is mogelijk tot 1 november a.s. via de site: www.grotiuscollege.nl/juniusstraat of via mail: reunie@grotiuscollege.nl