Taco Dibbits, Marja van Bijsterveldt en Janelle Moerman (Foto: Marjo van de Peppel-Kool)
Taco Dibbits, Marja van Bijsterveldt en Janelle Moerman (Foto: Marjo van de Peppel-Kool) Foto: Marjo van de Peppel-Kool

Tentoonstelling Pieter de Hooch geopend

DELFT - Taco Dibbits, hoofddirecteur Rijksmuseum en Marja Bijsterveldt, burgemeester van Delft openden donderdag jl. de tentoonstelling Pieter de Hooch in Delft: 'Uit de schaduw van Vermeer'.

Met de overhandiging van de publiekscatalogus aan Marja van Bijsterveld, burgemeester van Delft, en Taco Dibbits, hoofddirecteur Rijksmuseum opende Janelle Moerman, directeur Museum Prinsenhof Delft, deze week de tentoonstelling Pieter de Hooch in Delft. Uit de schaduw van Vermeer. Taco Dibbits was onder de indruk van de overzichtstentoonstelling: "We beseffen te weinig hoe waardevol het is om kunst te zien op de plek waar die gemaakt is. Het is een niet te missen tentoonstelling." Ook Marja Bijsterveldt was lovend: "Deze tentoonstelling is niet alleen een aanwinst voor Delft, maar voor de hele wereld".

Tentoonstelling
Tot en met 16 februari 2020 is in Museum Prinsenhof Delft de eerste overzichtstentoonstelling in Nederland te zien van de beroemde 17e-eeuwse schilder Pieter de Hooch. De tentoonstelling focust op de bloeiperiode van de kunstenaar (ca. 1655-1660) waarin Delft een hoofdrol speelt. Onder meer de Gemäldegalerie Staatliche Museen zu Berlin, de National Gallery of Art (Washington) en de Royal Collection Trust (uit de privécollectie van H.M. Queen Elizabeth II) leenden schilderijen uit. Onder de bruiklenen bevinden zich vele beroemde schilderijen, zoals het sleutelstuk: Binnenplaats van een huis in Delft (1658) uit de National Gallery in Londen. Pieter de Hooch in Delft is met 29 topwerken de meest ambitieuze tentoonstelling ooit van Museum Prinsenhof Delft en werd mogelijk gemaakt door de Turing Toekenning 2017. De catalogus (N/E) bij de tentoonstelling kost 24,95 euro (paperback) / 34,95 euro (hardback).
Toegangskaarten voor de tentoonstelling zijn verkrijgbaar via www.pieterdehoochindelft.nl