Vervolg van voorpagina

Er is gekeken naar de hoge energienota's, de excessen zijn gladgestreken. Toch: we willen af van het gekke meetsysteem en grootschalig onderhoud staat ook nog op de planning. Woonbron heeft geen baat bij het opknappen, want er is nog steeds een wachtlijst van mensen die hier –ondanks alles- graag willen wonen. Ze willen er gewoon geen extra of teveel geld aan uitgeven."

Mohamed Baba: "We hebben al eerder, in 2015, omvangrijk onderhoud gepleegd in de wijk Poptahof. Toen is er meer dan 5 miljoen geïnvesteerd. Nu zijn we vooral bezig om de huizen van binnen op orde te krijgen, ter verhoging van het wooncomfort en de leefbaarheid. Dan moet je denken aan servicebeurten, vervanging van de open verbrandingen, oude geisers, preventieve inspectie, reparaties en technische aanpassingen.

Energielabel
De combinatie van oppervlakte en energielabel bepaalt de huurprijs, dat zijn landelijk vastgestelde spelregels. Hoe hoger het label, hoe hoger de huur. Daarbij zetten we in op betaalbaarheid en beschikbaarheid, op een juiste prijs/kwaliteitsverhouding, rekening houdend met de krappe beurzen van de meeste bewoners. Ik herken mij niet in het beeld dat we slecht communiceren. Onze medewerkers zitten zelf in de wijk en informeren de bewoners proactief. Alle complexen, negen stuks in totaal, hadden voor het weekend allemaal weer verwarming. We zijn dagelijks bezig bestaande problemen te verhelpen. Bij klachten druk ik de mensen op het hart meteen met ons in contact te treden."