Bladblazer luidruchtig aan het werk
Bladblazer luidruchtig aan het werk Foto:

Stikstof
Stikstof is het nieuwste klimaat toverwoord! In plaats van de auto weer te beperken; elektrische auto's zorgen ook voor stikstof middels de fabricage en de elektriciteitsopwekking zelf.
Een tip van mij: Een goede bijdrage van alle gemeenten en hoveniersbedrijven in Nederland zou zijn als alle mechanische, herrie makende, stinkende en stof verwekkende brulmotoren voor het bijhouden van het groen, in de ban worden gedaan. Ik zie de reductie van stikstofberekening, door een radicaal links milieugroepje, daarvan graag tegemoet.
Op de Lodewijk van Deysselhof zijn ze afgelopen week weer flink te keer gegaan. Eerst met twee mini-machines met borstel, 1 maaier en 1 blazer. Twee dagen later een tractor op een verzadigd grasveld; trekt mooie sporen toch!? De laatste kan alleen niet bij het eerste stukje vanwege een paal met bord. Komt deze week ongetwijfeld iemand langs met een motorische heggenschaar (zie de foto's).
Tegen alle protesterende jongeren zou ik willen zeggen: 'Stop met streaming en andere onzin app's op je telefoon! Dit kost een ongelooflijke hoeveelheid energie wat niet stopt bij het opladen. Als je Googled op 'hoeveel energie kost een email' weet je ook meteen wat elke opdracht opslorpt. Sinds 2011 wordt hier al onderzoek naar gedaan, maar niemand lijkt zich druk te maken over het energie verslinden, dus klimaatonvriendelijke, internet. Want . . dan kom je aan de rechten van het volk.
Was het vroeger dan toch beter? In ieder geval minder gehaast en geforceerd door 'social-media'. Tegen de jongeren zou ik willen zeggen: Bereken je carbon (CO2) footprint eens, voordat je gaat protesteren tegen iets waar je zelf waarschijnlijk ook een grote bijdrage aan levert. Tip: alleen een vliegvakantie afzeggen is niet voldoende.

M.J.A. Rust – Delft

Een groenonderhoudauto heeft sporen gemaakt in het gras