Havenmeester van het Jaar Kim Timmermans toont de 'bokaal'
Havenmeester van het Jaar Kim Timmermans toont de 'bokaal' Foto:

Havenmeester Kim is de beste van Nederland!

DELFT - Al tien jaar is Kim Timmermans met haar team verantwoordelijk voor het beheer van het openbare water in Delft. Ter erkenning van haar goede werk werd zij afgelopen week, tijdens het congres van de Vereniging van Havenmeesters in Nederland, uitgeroepen tot Havenmeester van het Jaar 2019.

"Ik heb echt het mooiste beroep van Nederland. Het vak zelf is al fantastisch, maar dat ik het uit kan oefenen in mijn eigen stad maakt het nog veel leuker. Ik ben er als echte Delvenaar trots op om al die bezoekers van de Passantenhaven te zien genieten. Zij komen altijd blij terug uit het centrum met geweldige verhalen over wat zij allemaal hebben gezien en gedaan."

Afwisseling
"Het takenpakket van een havenmeester is heel veelzijdig. Wij zorgen voor een veilige afvaart, regelen vergunningen voor terras- en woonboten, vangen bezoekers op in de Passantenhaven en leiden evenementen in goede banen. Geen dag is hetzelfde, dus je weet nooit hoe een werkdag eruit zal zien. Het ene moment verwijder je obstakels uit het water en het andere moment los je conflicten op."

Trots
"Het is fijn om erkenning te krijgen voor wie je bent en wat je doet. Ik ben dan ook onwijs trots op mijn benoeming tot Havenmeester van het Jaar. Uiteraard heb ik dat niet volledig aan mijzelf te danken, maar voornamelijk aan mijn sterke team. Ik ben van plan om mij nog heel lang, samen met de assistent-havenmeester en de andere medewerkers, in te zetten voor het Delftse water. Op dit moment ben ik één van de weinige vrouwelijke havenmeesters in Nederland. Dat is jammer, want ook voor vrouwen is het een geweldige baan. Daar moet toch meer aandacht voor komen, zodat hier over een aantal jaar een andere uitspraak over kan worden gedaan."