SONY DSC
SONY DSC Foto:

Huis te koop wordt deze week aangeboden door V&W makelaars


DELFT - Bas van Toledo en zijn vrouw Cecile kwamen dertien jaar geleden vanuit Rotterdam naar Delft. Hier was toen de woonwijk Delftzicht gebouwd, langs de Schie en op loopafstand van het centrum en fietsafstand van de TU.


Een ideale woonlocatie, met name door de omgeving met een plantsoen in het midden. Er is geen doorgaand verkeer, dus een leuke buurt waar kinderen veilig kunnen buiten spelen. Wies is de oudste dochter van het stel, daarna komt zoon Sjoerd en de jongste heet Guus. "Vooral Guus heeft een heleboel vriendjes in de buurt", zegt Bas. "Maar gelukkig kan hij die blijven zien, want we gaan niet verweg verhuizen."
Hoewel Bas en Cecile en de kinderen hier ruim dertien jaar met veel plezier hebben gewoond, verhuizen ze naar een oud pand langs de Schie bij het centrum. "We blijven lekker in Delft wonen, het is net een dorp met veel bekenden", zegt hij. "We zijn het nu nog aan het opknappen en we hebben er, net als op de Drukkerijlaan, met het gezin meer dan genoeg ruimte."
Het herenhuis aan de Drukkerijlaan heeft een mooie verspringende gevel en grote raampartijen. Maar vooral: een prachtige breedte van 7.50 meter. Over de volle breedte is de woonkamer bovendien uitgebouwd. "Door de schuifpui in de aanbouw en de andere grote ramen hebben we een heel lichte woonkamer", gaat Bas verder. "De uitbouw is anders dan standaard en maakt de woning uniek ten opzichte van de andere woningen in deze buurt."
In de uitbouw is namelijk ook een apart kamertje gecreƫerd, iets dieper gelegen, met een doorkijkje naar de keuken. "Die is overigens open en is vlakbij het eetgedeelte van de woonkamer", vertelt hij. "In het zitgedeelte hebben we een grote bank, waar we met z'n vijven op kunnen zitten."
De open keuken met veel kastruimte is voorzien van diverse inbouwapparatuur, zoals een koel-vriescombinatie, een vaatwasser, een gasfornuis met een afzuigkap en een spoelbak. "Vanuit de keuken zijn er nog andere leuke doorkijkjes, naar de woonkamer en de gang", aldus Bas.
De achtertuin is 12.50 diep en 7.50 breed, met een ligging op het noordwesten. Door de diepte biedt de tuin in de zomer de hele dag zon. "Voor de kinderen hebben we in de tuin een vaste, ingegraven trampoline", zegt Bas. "Verder is de tuin mooi en lekker begroeid en dus ook beschut. En er staat een naambord in de tuin van de straat in Oostvoorne waar ik geboren ben. Meegenomen op mijn achttiende en het zal ook weer in onze nieuwe woning een plaatsje krijgen." In de tuin staat verder een vrijstaande stenen berging, voorzien van elektra. Het achterom leidt onder meer rechtstreeks naar het trapveldje aan het einde van het plantsoen. "Daar wordt veelvuldig gebruik van gemaakt."
Op de eerste verdieping zijn voor en achter twee heerlijke ruime en vrijwel identieke slaapkamers. De derde slaapkamer is aan de tuinzijde. De geheel betegelde badkamer heeft een ligbad, een douchehoek, een wastafel en een toilet. "Op de tweede verdieping hebben we twee jaar geleden onze eigen badkamer laten maken", zegt Bas. De badkamer heeft een douchehoek, een wastafel en een zwevend toilet. "We hebben daar onze grote slaapkamer met een kleedkamer, en met een zonnig dakterras op het zuiden."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding