De drie Delftse makelaarskantoren met het initiatief voor de
'Is dit het moment?' informatieavond.
De drie Delftse makelaarskantoren met het initiatief voor de 'Is dit het moment?' informatieavond. Foto:

'Ontwikkelingen op de woningmarkt bieden nu ook kansen'

DELFT - Afgelopen week werd de 'Is dit het moment?' informatieavond gehouden. Een initiatief van V&W makelaars, Van Daal Makelaardij en ZO makelaars, allemaal NVM-makelaars in Delft.

Gezamenlijk hadden de makelaarskantoren, samen met financieel adviseurs en een notaris, een interessant programma in elkaar gezet. Ondanks het slechte weer, was er veel belangstelling voor deze informatieavond. Ruim zestig bezoekers waren aanwezig.

Verkopen - blijven zitten
Al deze mensen wilden weten of het juist nú een goed moment is om hun huis te verkopen of een huis te kopen. Veel mensen blijven alleen dromen en gluren op Funda naar die woning in dat favoriete wijkje, willen meer ruimte, meer uitzicht, maar denken dat het niet haalbaar is. Zij blijven dus zitten in hun woning. De NVM-makelaars wilden op deze avond duidelijk maken dat er op dit moment verschillende ontwikkelingen zijn en vooral waarom het juist nu een goed moment kan zijn om uw woning te verkopen of een woning te kopen.

Voor NVM-Makelaar Pascal de Roo is het duidelijk: "Ontwikkelingen op de woningmarkt bieden nu ook kansen.
De enorme prijsstijgingen lijken te minderen. Er is veel vraag naar bepaalde woningen, zoals 'voordeliger' appartementen en tussenwoningen en juist het aanbod van vrijstaande woningen beperkter. In iedere gemeente en soms zelfs per wijk is de situatie anders en dit heeft effect op de woningprijzen. Wellicht heeft u overwaarde op uw huis. Een gratis waardebepaling van ons als NVM-makelaar kan dit voor u in kaart brengen."
In combinatie met de lage hypotheekrente en goede financieringsmogelijkheden, zou u misschien die stap naar een volgende woning nu toch al kunnen maken. Uw netto woonlasten zouden niet eens veel hoeven te veranderen in bepaalde situaties, was zijn uitleg.

Neem contact op
Het programma bestond uit een presentatie met algemene marktontwikkelingen en vraag en aanbod in Delft. Daarna kwamen hypotheekadviseur Olaf Verschoor en notaris Erwin Spiekman van Westvest notarissen aan het woord. Na afloop was er een borrel en de mogelijkheid om 1-op-1 vragen te stellen. Al met al een zeer geslaagde avond, volgens de organisatie en de bezoekers.
Heeft u de avond gemist? Neem contact op met één van de deelnemende NVM-makelaars of uw eigen NVM-makelaar, voor een (gratis) waardebepaling of een oriënterend gesprek en weet wat voor u mogelijk is. Verkopen, kopen of blijven zitten.

Meer informatie
ZO makelaars, (015) 212 99 88, www.zo.nl. V&W makelaars, (015) 214 29 09, www.vwmakelaars.nl. Van Daal Makelaardij, (015) 212 73 00, www.vandaalmakelaardij.nl.