Mirte van Eijl verdient goud volgens Raymond van Uffelen
Mirte van Eijl verdient goud volgens Raymond van Uffelen Foto:

'Mirte weet iedereen mee te krijgen'

DELFT - Apetrots is Raymond van Uffelen (46) op Ray Brandstore, zijn 'meer-dan-een-jeanswinkel' aan de Wijnhaven. Maar zo mogelijk nog trotser is hij op collega-ondernemer Mirte van Eijl: 'Purpose Entrepreneur & Changemaker': "Zij is een verbinder pur sang." Vandaar dat hij haar met een gouden klinker in het zonnetje wil zetten,
"Ik doe in kleding, met als specialiteit jeans. Sinds vijf jaar heb ik mijn eigen zaak en vanaf die tijd ook contact met Mirte. Zij had een meubelstoffeerderij. Ik organiseer graag allerlei activiteiten in mijn winkel. Om te laten zien wat voor talent in Delft rondloopt, om mijn klanten te inspireren en te verrassen. Van Mirte had ik een paar van haar meubels in de winkel staan en ze is ook een paar keer in de etalage komen zitten om demonstraties te geven. Daar straalde enorm veel energie en enthousiasme vanaf! Mirte ging al snel in de weer met het opzetten van een pop-up store voor jonge ondernemers die met gerecyclede en sustainable producten werken. Dat werd LU-ST, bij mij om de hoek, waar ze producten verkoopt van ontwerpers met een maatschappelijke touch. We geloven allebei heel erg in samenwerken en verbinden. Van alles wat Mirte doet, straalt het enthousiasme af, ze weet iedereen mee te krijgen – recentelijk ook weer met 'I change', haar platform om voedselverspilling tegen te gaan. Ze is punctueel, doelgericht, een echte doorzetter en een spin in het web."
De gouden klinkers liggen in de Jozefstraat. Vind jij ook iemand goud? Geef een gouden klinker cadeau. Bestel via www.delftisgoud.nl of in de pop-up winkel bij de VVV Delft.