Bezoek het Weekend van de Wetenschap bij het Science Centre Delft
Bezoek het Weekend van de Wetenschap bij het Science Centre Delft Foto:

Weekend van de Wetenschap bij het Science Centre Delft

DELFT - Het Weekend van de Wetenschap is een landelijk wetenschapsweekend. Elk jaar openen verschillende technische instellingen hun deuren of organiseren extra activiteiten.

Dit jaar is het thema van ons Weekend van de Wetenschap: Licht. Met onder andere een pop-up holografie tentoonstelling, lichtgevende beestjes en verschillende workshops met het thema 'Licht' belooft het een schitterend weekend te worden. Zowel zaterdag 5 als zondag 6 oktober vormt het Science Centre Delft aan de Mijnbouwstraat 120 van 12.00 tot 16.00 uur het decor van veel wetenschappelijk verantwoord spektakel!

Workshops
En, ook niet verkeerd, bij een bezoek aan het museum krijg je het hele weekend 50% korting op de volgende workshops:
-GOBO ART projector - van 15 euro voor 7,50 euro (vanaf 12 jaar).
-Kleur je eigen houten tol - van 1 euro voor 0,50 euro (vanaf 6 jaar).
-Maak je eigen LED lamp - van 4 euro voor 2 euro (vanaf 6 jaar).
Tof nietwaar? Zorg dat je erbij bent!

Science Day
In oktober staat nog iets op de agenda wat je zeker niet wilt missen: Science Day en Mini Maker Faire! Op zaterdag 27 oktober, van 12.00 uur tot 16.00 uur, presenteert het Science Centre Delft de wondere wereld van Wetenschap, uitvindingen en technische hoogstandjes. Dit jaar hebben ze nog meer show en spektakel toegevoegd, zoals een Mad Science show, een Escaperoom en een interactieve Velo Electro met 3D gaming. Daarnaast valt nog van veel meer te genieten: Mini-colleges, de 'Magie van Chemie show', demonstraties, rondleidingen, een heuse VR-experience en een Bouw- en Senselab.
Werk je graag met je handen? Sluit dan aan bij de workshops stuiterballen en slijm maken. Kruip je liever in de huid van een professor, robot of astronaut? Maak je eigen masker! Wel eens gehoord van de Leaphy robot, de OZO bot, de SOMNOX robot, Health heroes (zorgrobot)? En wat dacht je van de Robotarm? Maak kennis en kijk hoe deze unieke objecten gemaakt zijn en wat ze allemaal kunnen.

Mini Maker Faire
Hier vind je een MakerSpace vol met makers, die bijzondere en unieke projecten laten zien. Denk aan phablabworks Phiwaste of project X van De Jonge Onderzoekers en het scholierenlab. Maak kennis met de maakbare wereld van Rolf Hut. Of laat je kapotte elektronica, textiel, fiets of meubels maken bij het Repaircafé.
Test unieke games, die door het TU Delft Gamelab zijn ontwikkeld! De hardcore gamers kunnen in een mini competitie gamen met het spel Super Smash Bros Ultimate. Daag elkaar uit tijdens een spel Guitar Hero of Mario Karten of ontwerp en bouw je eigen virtuele wereld in Minecraft, gepresenteerd door Geofort. Kortom: Een unieke ervaring, die -geloof het of niet- geheel GRATIS te beleven is!