De Trombosedienst Delft vormt een brugfunctie tussen diverse betrokkenen
De Trombosedienst Delft vormt een brugfunctie tussen diverse betrokkenen Foto:

Open dag Trombosedienst Delft

DELFT - Op zaterdag 12 oktober 2019 opent de Trombosedienst Delft en omstreken van 12.00 uur tot 16.00 uur haar deuren voor patiënten en andere belangstellenden.

Als u meer wilt weten over antistolling en enkele ziektebeelden hierbij, of als patiënt eens wilt uitproberen of het zelf gaan prikken van de INR bij u past, kom dan vooral langs!
Op de Informatiemarkt kunt u stands bezoeken van de Trombosestichting, de Cliëntenraad en er zijn ook verschillende leveranciers aanwezig.

Dosering
U kunt vragen stellen en informatie krijgen over het zelf meten van uw INR (de waarde die aangeeft hoe snel het bloed stolt) bij de stand 'Zelfmanagement-informatie'. Het is ook mogelijk dat u zelf uw INR bepaalt. Verder kunt u informatie over 'zelf leren doseren' krijgen. Over uw dosering en of uw indicatie voor antistolling kunt u op het Persoonlijk vraagmomentje uw vragen stellen aan een van onze medewerkers.

Presentaties
Verder zijn er gedurende de middag ieder uur presentaties over verschillende onderwerpen. Ieder uur bent u welkom om aan te schuiven bij een van deze presentaties, die ieder ongeveer 20 minuten duren.
De onderwerpen van deze presentaties zijn de volgende:
-Schommelende INR-en, hoe en wat; 'nieuwe' antistollingsmiddelen een alternatief?
-Eén middel, vele kwalen: achtergrond van trombosebeen, longembolie en
boezemfibrilleren
-Trombosedienst Delft gaat digitaal, doet u ook mee?
(Om de digitale toegang direct te activeren, verzoeken wij u uw smartphone of tablet mee te nemen)

Kwaliteitskeurmerk
De Trombosedienst Delft is verder trots te melden, dat zij wederom voor een jaar het kwaliteitskeurmerk van de Raad voor Accreditatie heeft gekregen. Hiermee toont de Trombosedienst Delft opnieuw aan dat het kwaliteit en zekerheid hoog in het vaandel heeft staan.
De Trombosedienst had al bewezen dat het een keurmerk verdient, maar kwaliteitszorg vraagt om blijvende aandacht. Ook nadat een Trombosedienst het keurmerk heeft ontvangen, moet het kwaliteitssysteem in stand blijven en verder verbeteren, zodat kwaliteit en patiëntveiligheid gewaarborgd blijven. Daarom wordt door de RvA ieder jaar beoordeeld of de Trombosedienst het keurmerk nog waard is. Deze beoordeling is recent uitgevoerd.

Verder benadrukt de Trombosedienst Delft het belang van lokale samenwerking met hun ketenpartners, zoals de specialisten, huisartsen en apotheken. Goede afspraken op lokaal niveau dragen bij aan een betere kwaliteit.

Locatie
De Trombosedienst Delft is gevestigd aan de Mercuriusweg 1 te Delft, in het pand van IPSE de Bruggen. Deze locatie van IPSE beschikt onder andere over een winkeltje, dat tijdens de open dag ook geopend zal zijn.
Wij hopen u op 12 oktober 2019 tussen 12.00 uur en 16.00 uur te mogen begroeten! Meer informatie: www.trombosedienst-delft.nl

Afbeelding