Eva toont twee boeken die je reislustig maken
Eva toont twee boeken die je reislustig maken Foto:

Jeugdboekentips van Eva!

DELFT - Tijdens de Kinderboekenweek gaan we in de meest fantastische voertuigen op reis naar waanzinnige bestemmingen. Deze boekentips helpen je op weg. Lees je mee op reis?

Trol en het Pietertje – Adam Stower
Een lekker gek prentenboek; wie houdt er niet van? Dit boek gaat over Pietertje, een buitengewoon slim jongetje. Dat is ook wel nodig, want iedere dag als Pietertje op weg gaat, probeert Trol hem te vangen…! Gelukkig verzint Pietertje steeds nieuwe grappige manieren om Trol te slim af te zijn. Op een dag lijkt het alsof de blauwe harige Trol het opgegeven heeft… Pietertje bakt een heerlijke cake om de overwinning te vieren, wanneer Trol plots tevoorschijn springt uit de keukenkast en…. HAP! Onze Pietertje wordt opgegeten... Geen zorgen, dit is niet het einde van het verhaal. Hoe het afloopt? Dat verklap ik niet. Tip van de sluier: het eindigt goed. Dit grappig geïllustreerde prentenboek is zeer de moeite waard en sluit af met het recept voor 'soete trollenbollen'. Lees smakelijk!

De grote weetjesatlas – Alexandra Messager
Als je op reis gaat, wil je weten waar je heen kunt. Deze atlas helpt je daarbij met schitterende kaarten van alle continenten. Daarnaast bevat het zoveel meer! Per hoofdstuk wordt één continent behandeld. Na een inleiding volgt een 'infofiche' waarin o.m. de oppervlakte en het aantal inwoners staan. Op de rechterbladzijde is een grote kaart te vinden. Tussen deze twee bladzijdes staan de namen van landen en grote steden.Op de volgende vier bladzijdes worden weetjes gepresenteerd. In de vorm van quizzen, goed-fout-vragen of per onderwerp: je komt van alles te weten over de continenten! Achterin het boek worden alle gebruikte begrippen uitgelegd. Daarnaast pagina's met afbeeldingen van alle vlaggen, per continent. Wie verras jij met je nieuwe wereldkennis?