Aad Meuleman (l.) en Theodor van der Lans, de architecten van de nieuw te vormen partij (Foto: Koos Bommelé)
Aad Meuleman (l.) en Theodor van der Lans, de architecten van de nieuw te vormen partij (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Nieuwe grote Stadspartij gloort aan de einder

DELFT - De lokale politieke partijen Onafhankelijk Delft en Stadsbelangen Delft lijken een laatste fase in te gaan van het voorgenomen fusietraject.

De architecten van het samengaan, Aad Meuleman namens Stadsbelangen Delft en Theodor van der Lans namens Onafhankelijk Delft, hebben de fractievoorzitters Bram Stoop (SD) en Martin Stoelinga (OD) onlangs groen licht gegeven om vervolgacties in te zetten die daadwerkelijk gaan leiden tot de fusie...

Grondhouding
Aad Meuleman: "Er zijn nog wat formele stappen te zetten - met name binnen Stadsbelangen Delft - omdat wij een partij zijn met leden. De leden hebben in december 2019 het laatste woord. Maar de grondhouding binnen Stadsbelangen Delft om tot de nieuwe stadspartij te komen is positief."

Hobbeliger
Bij Onafhankelijk Delft was met name het interne traject wat ingewikkelder. Theodor van der Lans: "Onafhankelijk Delft staat unaniem achter het idee samen te gaan met Stadsbelangen Delft. De weg was wat hobbeliger dan bij Stadsbelangen Delft, maar het geloof dat we met de nieuwe partij samen een sterk lokaal politiek geluid kunnen laten horen wordt door iedereen gedeeld. In de raad zal men het gaan merken vanaf heden, de twee partijen zullen in collegialiteit met elkaar optrekken. Moties bijvoorbeeld zullen eendrachtig worden getackeld."

Spoorboekje
Beide kwartiermakers, Meuleman en van der Lans, werken momenteel aan het spoorboekje van het samengaan, 'de formele dingetjes op het juiste moment', en het duo verkent thema's en speerpunten. De naam van de nieuwe Stadspartij wordt later bekend gemaakt. Van der Lans: "We hebben een shortlist, maar iedereen die zich geroepen voelt -nieuwe mensen die de partij smoel willen geven- mag zich melden."