Vrijwilligers van de Zonnebloem bemannen een kraam tijdens een activiteit
Vrijwilligers van de Zonnebloem bemannen een kraam tijdens een activiteit Foto:

Zonnebloem Delft-West viert jubileum
en zoekt vrijwilligers!

DELFT - De Zonnebloemafdeling Delft-West/Westerkwartier vierde zaterdag 21 september haar 35-jarig jubileum.

In de Tuinkamer van woon- en zorgcentrum De Lindenhof kwamen vrijwilligers en gasten bij elkaar om in een gezellige setting het glas te heffen. Loco-burgemeester Karin Schrederhof hield een toespraak en er werden onderscheidingen uitgereikt aan Annamarie en William van der Heiden en Michel Hoogervorst, door Avie Soekhlal en Viona van den Berg van de Nationale Vereniging de Zonnebloem.

Winkelen
Gemiddeld 35 vrijwilligers bezoeken regelmatig 65 gasten van onze afdeling Delft-West/Westerkwartier. Bestuurslid Joyce Biekram: "Naast het bezoekwerk doen we meer om de eenzaamheid van gehandicapten en ouderen tegen te gaan. We gaan onder meer met de gasten gezellig winkelen, brengen een bezoek aan Avifauna, Blijdorp of Madurodam. Jaarlijks wordt de komst van Sinterklaas gevierd en in de kerstperiode bezoeken we een tuincentrum, naast een poffertjes en/of spelmiddag."

De Zonnebloem is er voor mensen – in Zonnebloem jargon 'gasten' of 'deelnemers' – met een fysieke beperking vanaf 18 jaar, die door deze beperking eenzaam zijn of in een sociaal isolement dreigen te raken.

Vrijwilligers
De afdeling Delft-West zoekt nog enkele vrijwilligers om ons team te versterken. Als je je voor De Zonnebloem in wilt zetten kun je zelf bepalen hoeveel tijd je eraan besteed. "Voor de eerstvolgende activiteit in oktober, een dagje winkelen in WC In de Bogaard in Rijswijk, kunnen we nog een paar 'rolstoelduwers' gebruiken. Daarnaast kunt u ook ondersteunend lid of donateur worden."
Kijk hiervoor op de site:
www.zonnebloemdelftwest.nl