De Lutherse kerk vormt het decor voor de jubileumviering van Vrijzinnig Delft
De Lutherse kerk vormt het decor voor de jubileumviering van Vrijzinnig Delft Foto:

Viering 50-jarig jubileum Vrijzinnig Delft

DELFT - Wist u dat er in onze mooie Delft al meer dan honderd jaar een vrijzinnige geloofsgemeenschap actief aanwezig is?

Pas in oktober 1969 nam de centrale kerkenraad van de Hervormde Gemeente Delft het besluit om de Vrijzinnig Hervormden onderdeel te laten zijn van hun kerkelijke gemeente. Op dit moment is Vrijzinnig Delft een buitengewone wijkgemeente binnen de Protestantse Gemeente Delft (PKN). En biedt zij als open geloofsgemeenschap zonder voorbehoud van regels en dogma's onderdak aan ieder die op zoek is naar zingeving. Omdat de zoektocht centraal staat vinden we het gesprek en de ontmoeting met elkaar belangrijk. Vrijzinnig Delft laat zich bij die zoektocht inspireren door de Joodse en Christelijke overlevering naast andere religieuze en humanistische tradities.
Bij onze jubileumviering willen we graag u als burger en partners zowel binnen als buiten de kerk betrekken.
Jubileum
Op donderdagavond 10 oktober zal het jubileum gevierd worden. De bekende Remonstrantse theologe Christa Anbeek zal een inleiding houden over het thema kwetsbaarheid, waarover zij al veel gepubliceerd heeft. De titel van haar interactieve lezing luidt: 'Spreken over wat ons raakt!'

Mini-concert
Aansluitend is er een mini-concert gegeven door de bekende Delftse organist en pianist Christo Lelie samen met fluitiste Riƫtte Beumer. Voordat we een proost uitbrengen op het 50-jarig bestaan zal Albert Vlug, voorzitter van de Vereniging Vrijzinnig Protestanten Delft, ons meenemen in de meer dan honderdjarige geschiedenis van het Delftse Vrijzinnige geluid.

Datum: donderdag 10 oktober.
Locatie: Lutherse Kerk, Noordeinde 4a, Delft.
Aanvang: 20.00 uur, kerk open om 19.30 uur. Toegang gratis.