Het voltallige team van EBH Legal Advocaten & Mediators (Foto:Koos Bommelé)
Het voltallige team van EBH Legal Advocaten & Mediators (Foto:Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

EBH Legal gaat voor de menselijke maat

DELFT - Bij EBH Legal Advocaten & Mediators is alles mogelijk. Ze hebben expertise in huis op alle rechtsgebieden, met als motto: 'Niets is onmogelijk voor hen die willen'.

Myrna van Wijk, één van de negen partners van EBH Legal aan de Phoenixstraat 49a (met uitzicht op de toren van de Oude Jan), is gespecialiseerd in familie- en erfrecht. Daarnaast treedt ze op als mediator. "Bijna met alles waar je een conflict of 'gedoe' over hebt, kun je bij ons terecht. Mensen kunnen bij ons vrijblijvend binnen lopen voor een eerste kennismaking. Gewoon om te kijken of het klikt."

Ontstaansgeschiedenis
EBH Legal is voortgekomen uit een advocatenkantoor wat al lang en breed naam had gemaakt in Delft. "Toen ik als advocaat-stagiaire in 2001 binnen kwam, had het oorspronkelijke kantoor meerdere vestigingen in de regio. Twee fusies en een splitsing verder is op 1 januari 2017 EBH Legal ontstaan. Kortom: we zijn al jaren een bekende factor binnen het Delftse." De advocaten van EBH Legal staan zowel ondernemers als particulieren bij en treden ook voor (lokale) overheden op.

Expertise
"EBH Legal is een voortzetting van wat Delft altijd al voorgeschoteld kreeg, vertrouwde kwaliteit en expertise. Heel veel advocaten zoeken vaak naar de mooiste juridische discussie. Wij gaan voor waar de cliënt het beste mee gediend is. Wat is haalbaar? Wat zijn de mogelijkheden? Wat kunnen we met elkaar afspreken? Bij EBH Legal gaan we niet voor eigen 'lol' een juridisch gevecht aan. Alles staat in het teken van het belang van de cliënt. Of zoals één van onze twee paralegals het noemt in zijn blog op onze website: 'We zijn maatpakmakers', alles wordt op maat toegesneden. Niet alles kan, soms moet je mensen ook teleurstellen en daar eerlijk in zijn. Maar bij alle zaken geldt: never a dull moment."

Menselijke maat
Met twaalf advocaten, twee paralegals (die voornamelijk zorgen voor juridisch inhoudelijke ondersteuning en zich in hoofdzaak met ondernemingsrecht bezig houden) en drie secretariële medewerkers is EBH een serieus kantoor. "Familierecht is vanaf het begin mijn domein. Mensen vragen wel eens: 'Gaat dat niet vervelen, elke keer zo'n scheidingszaak?' Nee, zeg ik dan, want iedere scheiding heeft zijn eigen problematiek. Dat geldt ook voor erfrecht, hoewel dat weer een andere dimensie heeft. Erfrecht is een recept voor conflict. Hier heeft iedereen die betrokken is iets te winnen, bij echtscheiding heb je te maken met twee verliezende partijen. De advocatuur is nooit saai, nooit hetzelfde. Er bestaat geen blauwdruk, want het gaat uiteindelijk altijd om mensen en geen mens is hetzelfde. De menselijke maat staat bij ons voorop, zowel in zaken met ondernemers, CEO's van een beursgenoteerd bedrijf of huisvrouwen; zonder onderscheid en/of verschil in status."

Vacature
"EBH Legal zoekt nog een advocaat voor de tak Ondernemingsrecht en Algemene praktijk, dus als iemand zich geroepen voelt, mag deze zich melden. Wat we verder in portefeuille hebben? Familierecht, Erfrecht, Strafrecht, Arbeidsrecht, Huur- en aansprakelijkheidsrecht, Bestuursrecht met de focus op omgevingsrecht (o.a. bestemmingsplannen en vergunningen) en Vastgoed."

EBH Legal Advocaten & Mediators
Phoenixstraat 49a, 2611 AL Delft
015-2001000

Myrna van Wijk, partner bij EBH Legal (Foto: Koos Bommelé)