Sportcafé bij Club de Petanque Folâtre

REGIO - Bij Club de Petanque Folâtre vindt op woensdag 18 september het Sportcafé van de Sportraad Pijnacker plaats.

Het begint om 19.30 uur en er kan vrij ingelopen worden vanaf 19.15 uur. Iedereen is welkom op sportpark De Groene Wijdte aan de Sportlaan 7 in Pijnacker.
Niet alleen bestuurders, maar iedereen die zich richt op training in 'sport en bewegen'. Het thema van deze avond is dan ook 'Innovatie in de Sport'.

Sport / beweegbehoeften
In de Nota Sport en Bewegen wordt gesteld, dat kan worden ingespeeld op veranderende sport- en beweegbehoeften van de inwoners door gebruik te maken van nieuwe inzichten en innovaties. De presentaties van de sprekers in het Sportcafé dragen hier op een specifieke wijze aan bij.

Presentaties
De interactieve presentaties hebben de welluidende namen 'Het waarom van verzamelen van data in de sport' door Mirco Rossi.

'Beter sporten - beter trainen - beter afvallen' door Diane Valkenburg, voormalig profschaatster, Wereldkampioen en bewegingswetenschapper. Als aangegeven hebben de presentaties een interactief karakter.

Petanque-toernooitje
Aansluitend aan het Sportcafé is een Petanque-toernooitje voor belangstellenden. Uiteraard is de organisatie van dit petanque-toernooitje in handen van Sportraad Pijnacker.