Annieklup zingt op Blauwe Podium 4

DELFT - Zondag 8 september neemt de Annieklup het Bagijnhof van 16.00 uur tot 18.00 uur in bezit tijdens aflevering 4 van het Blauwe Podium.

Schrijfster Annie M.G.Schmidt heeft eindeloos veel liedjes geschreven. Naast Cor Lemaire zette vooral Harry Bannink veel van haar teksten op muziek. Het zijn liedjes geworden voor jong en oud en iedereen herkent zich in haar onderwerpen. De inhoud geeft een doorsnee van het leven in Nederland rond de jaren '60/'70, maar is nog steeds zeer herkenbaar. Liedjes over hele gewone dingen in ieders leven

Repertoire
De Annieklup brengt een liedjesprogramma op basis van het door Annie MG geschreven repertoire. Het is geen musical, toneelstuk en is zonder directe verhaallijn. De liedjes spreken voor zich. Afwisselend worden ze gezongen door een zestal zangers en zangeressen. Soms alleen, soms als duet of met de hele groep. Veel liedjes behoren tot het algemeen cultureel erfgoed en nodigen steeds weer uit tot meezingen. De Annieklup bestaat uit: Marie-Jet Eckebus, Marleen van den Akker, Kitty van der Beek, Marian Ruijgers, Ton van Veen en Hans Zijp. Pianist, componist én initiatiefnemer van het Blauwe Podium, Guus Westdorp zorgt voor de begeleiding.
De titel van dit programma is:'Nee Annie? Ja Annie!' als verwijzing naar haar beroemde 'Ja zuster, nee zuster'.