Helma Luiten van Luna Liefdevol afscheid
Helma Luiten van Luna Liefdevol afscheid Foto:

Troost vinden in muziek

DELFT - Helma Luiten is uitvaartbegeleider en eigenaar van Luna Liefdevol afscheid.

"Ik wil graag weten waarom een familie een bepaald lied kiest bij een uitvaart. Muziek krijgt daardoor betekenis en dat biedt troost. Als ik spreek op een uitvaart en bijvoorbeeld het laatste lied aankondig, bekijk ik van te voren ook de tekst van het lied zelf: wat heeft de schrijver bedoeld en kan ik een link leggen met het leven dat is geleefd?

Visser
Zo ontstaan mooie verbanden, zoals laatst bij een pareltje van Van Morrison: 'Into the mystic'. Een lied over een visser die naar huis vaart. Dit krijgt een symbolisch betekenis voor iemands laatste reis. Maar de diepere betekenis van het lied vond ik nog mooier: "Het einde is voor iedereen onvermijdelijk", aldus Van Morrison. "Maar je hoeft er niet bang voor te zijn als je de wereld hebt gezien en van iemand hebt gehouden. Je hebt je leven immers vol geleefd." Troostrijk, vind je niet? Dat vond de familie ook van een zorgzame vader die fan was van Van Morrison en veel te vroeg was gestorven. Als je meer over mijn begeleiding wil weten, kijk op www.lunaliefdevolafscheid.nl

Inspiratie
En kijk ook eens op www.rondomdedooddelft.nl voor inspiratie voor een persoonlijk afscheid. Alles over doodgaan, afscheid en herinneren. Door ondernemers uit Delft en omgeving. Je vindt er naast uitvaartbegeleiding ook begeleiding bij de laatste levensfase, rouwen, het vormgeven van een bijzondere ceremonie, het maken van een unieke urn of grafsteen of een andere blijvende herinnering. Echte aandacht staat bij deze ondernemers centraal. En dat biedt troost."

Luna Liefdevol afscheid
Oeverwallaan 7, Den Haag
06-22633788
luna@liefdevolafscheid.nl