Luistercursus Nieuwe kijk op muziek in De VAK Delft

De luistercursus Nieuwe Kijk op Muziek -herfsteditie '10- door Brechtje Roos -Muziekverteller- begint dit najaar, op 25 september in De VAK Delft, of wel OPEN.

Nieuwe Kijk op Muziek is dé luistercursus voor nieuwsgierige muziekliefhebbers met zin in verdieping. Actief luisteren naar muziek laat luisteraars groeien!
De cursus bestaat uit vijf lessen. Aan de hand van uiteenlopende muziekfragmenten geeft Brechtje Roos context en luistertips. Vanuit allerlei invalshoeken laat ze de gelaagdheid van muziek doorvoelen en herkennen. Dat betekent: luisteren tussen de noten door! Bij Brechtje geen wetenschappelijk betoog - al weet zij dankzij haar studies aan conservatoria van de hoed en de rand - maar een bezielende, associatieve les die binnenkomt. Zo groeit je kennis en daar heb je je verdere luisterleven plezier van! Voorkennis is niet nodig, maar mag wel!
Elke les is afwisselend met altijd een paar vaste onderdelen: het ontrafelen van een bepaald muziekfragment, vergelijken van verschillende stijlen en altijd is er ruimte voor de actualiteit, gelinkt aan muziek. Dat kan een bericht in de krant zijn, een persoonlijke ervaring of een thema dat speelt. En zijn er deelnemers die zelf een muziekstuk inbrengen, dat past bij dat thema, dan wordt dat ter plekke online opgezocht en beluisterd.

Praktische Proefles
Op 4 september a.s. kunnen muziekliefhebbers uit Delft gratis, en zonder aanmelding vooraf, een proefles volgen: van 10.30 tot 11 uur en van 11.30 tot 12 uur. Plaats van handeling:
De VAK aan het Vesteplein 100 in Delft.
De eigenlijke serie Nieuwe Kijk op Muziek begint dus op woensdag 25 september in De VAK Delft. De wekelijkse lessen duren van 10.30 tot 12 uur. Prijs voor de vijf lessen is 87,50 tot 90 euro. Alle details voor aanmelden zijn te vinden op de website van de organisatie:

https://vak-delft.nl/cursusaanbod/muziek/luistercursus-nieuwe-kijk-op-muziek-18-1.

"Met open oren naar muziek van over de hele wereld luisteren én er tegelijkertijd van alles over opsteken dankzij de losse, enthousiasmerende lessen van Brechtje", aldus een luisterlescursist.