Kom genieten van het stiltegebied Stiltegoed in de Bieslandse polder
Kom genieten van het stiltegebied Stiltegoed in de Bieslandse polder Foto:

Feest in de polder: Openingsfestival Stiltegoed

DELFT - In de Bieslandse polder ligt Stiltegoed, een gebied van tien hectare tussen het Bieslandse bos en de Bieslandse polder. Het staat de komende dertig jaar ten dienste van rust, bewust zijn en bezinning.

De Provincie Zuid-Holland zocht 'in de markt' naar een invulling voor de tien hectare grond in het buitengebied van Delft, Den Haag, Nootdorp en Pijnacker. Josje Duyndam bedacht Stiltegoed: een oase van rust, een stiltegebied middenin de Randstad, tussen het Bieslandse bos en de weidsheid van de Bieslandse polder. Voor de inrichting en het beheer wordt Stiltegoed bijgestaan door groenondernemer Louis van de Meijden en landschapsarchitect Ben Kuipers.

Josje Duyndam: "In de drukke randstad is stilte schaars. De technische vooruitgang maakt het tempo van leven aanzienlijk hoger. Het toenemende aantal prikkels dat moeten worden verwerkt geeft een maatschappij waar burn-out een normaal verschijnsel is geworden. Een van de antwoorden is het bieden van stilte, en deze integreren in het dagelijkse leven. Na twee jaar van inrichten organiseren we zondag 1 september een gratis openingsfestival om het gebied te presenteren." Het openingsfestival, van 12.00 uur tot 17.00 uur, biedt yogaworkshops, meditatiesessies en je kunt spiegelend wandelen met een paard. Of geniet relaxend op een zitzak van verstillende livemuziek en mooie verhalen. Kunstenaar en ondernemer Tijn Noordenbos onthult twee kunstwerken. Volledige programma via Facebook @Stiltegoed of www.stiltegoed.nl