Mountainbiken in Afrika

DELFT - Africa Classic is een zesdaagse mountainbiketocht door Tanzania en Oeganda ten gunste van Amref Flying Doctors. Het motto van dit avontuur is 'Hard Work, Magic Moments'.

In oktober 2020 vindt de Tanzania Classic plaats. De mountainbikers fietsen 400 kilometer en 4.000 hoogtemeters in een ronde om Mount Kilimanjaro. In juni 2020 is de Uganda Challenge. De deelnemers van deze editie leggen 600 kilometer en 6.000 hoogtemeters af in de groene Parel van Afrika. De fietsers zamelen daarnaast zelf elk minimaal 5.000 euro sponsorgeld in voor Amref Flying Doctors. Zie: https://www.africaclassic.nl/

Magic Moments
De beloning voor het harde werken is het doorkruisen van de meest prachtige en diverse landschappen, echt contact maken met de bevolking en zien wat er met het sponsorgeld gebeurt door bezoeken aan projecten van Amref Flying Doctors.
Dee, oud-deelneemster: "Al mijn verwachtingen zijn overtroffen. Een combinatie van een sportieve uitdaging, in contact komen met de lokale bevolking, met eigen ogen het werk van Amref zien en fietsen in een magische omgeving met een geweldige groep mensen."

Doel
De afgelopen jaren zijn honderden deelnemers de uitdaging al aangegaan. Samen hebben zijn ruim 6 miljoen euro opgehaald voor Amref Flying Doctors. Ons doel is om Africa Classic nog bekender te maken en meer avonturiers te inspireren om zich in te zetten voor een structureel betere gezondheid in Afrika. Vooral die van meisjes en jonge vrouwen. Want als zij gezond zijn en blijven, kunnen ze werken en een beter leven opbouwen voor zichzelf en hun gezin. Amref Flying Doctors is een organisatie die vol overtuiging en lef werkt aan een gezond en sterk Afrika.

Deelname
Je rijdt Africa Classic altijd met minimaal twee personen. Als jij je individueel hebt opgegeven, koppelt de organisatie je voor de week in Afrika in overleg met jou aan een andere deelnemer van gelijk niveau. Individuele deelname is zeker mogelijk, maar uiteraard is het aangaan van dit avontuur mét iemand die je kent nog mooier. Het is ook mogelijk om met je bedrijf deel te nemen. Afrika Classic heeft veel ervaring met deelname van bedrijven aan fondsenwervende evenementen en helpt graag bij het opzetten van een bedrijventeam! Desnoods met een presentatie op locatie.

Informatie
Roos en Laura, de organisatoren, delen graag hun kennis met jou! Tijdens informatiebijeenkomsten of online webinars vertellen ze jou alles over het event. Van trainen tot het sponsorwerven. Je krijgt voldoende ruimte om al jouw vragen te stellen! De eerstvolgende online webinar staat gepland op dinsdag 24 september. Via de site kun je je hiervoor aanmelden: https://www.afrikaclassic.nl/bijeenkomsten