Verhuizen? Meld het de gemeente

Gaat u binnenkort in Delft wonen of verhuist u binnen Delft naar een ander adres? Vergeet dan niet om uw verhuizing tijdig te melden bij de gemeente. Dit kan tot uiterlijk vijf dagen na uw verhuizing.
Een verhuizing geeft u online door via de website www.delft.nl/verhuizen. Inloggen doet u met uw DigiD of uw burgerservicenummer. Verhuist u naar een andere gemeente? Schrijft u zich dan in uw nieuwe woonplaats in. U wordt automatisch uitgeschreven uit Delft.
Als u zich niet inschrijft op uw nieuwe adres, kan dit vervelende gevolgen voor u hebben. Zo kunt u alleen een paspoort of identiteitskaart aanvragen als u goed staat ingeschreven. Hetzelfde geldt voor allerlei gemeentelijke en landelijke voorzieningen zoals een parkeervergunning, uitkering of huurtoeslag. Daarnaast is het bij rampen ook belangrijk dat de gemeente weet wie waar woont.

Kijk voor meer informatie over verhuizen op www.delft.nl/verhuizen.
Gemeente Delft | Stationsplein 1 | alleen op afspraak, via www.delft.nl/afspraak of tel. 14015 | openingstijden: ma t/m do van 8.30-17.00 uur, vr van 8.30-20.00 uur | u kunt bij de gemeente alleen per pin betalen | www.delft.nl.

Werkzaamheden
BINNENSTAD

-Beestenmarkt: tot en met 25 augustus vindt het Jazzfestival plaats. Vanwege de verwachte drukte is de Beestenmarkt dan niet toegankelijk voor fietsers en gemotoriseerd verkeer.
-Gasthuislaan: tijdens de werkzaamheden aan de Sint Sebastiaansbrug geldt op de Gasthuislaan een maximumsnelheid van 15 km per uur.
-Hoogbrug: de Hoogbrug, de brug vanaf de Zuidwal richting de Lange Geer, is in slechte staat. Hierdoor is de brug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Alleen fietsers en voetgangers kunnen de brug gebruiken. Het is nog niet bekend hoe lang de afsluiting duurt.
-Noordeinde: van 1 september tot en met 1 februari 2020 zijn er werkzaamheden aan de bestrating. Op het deel waar wordt gewerkt is geen gemotoriseerd verkeer mogelijk.
-Sint Sebastiaansbrug: de Sint Sebastiaansbrug wordt vervangen en is afgesloten voor alle verkeer. Naar verwachting is de nieuwe brug medio 2020 klaar. Verkeer wordt omgeleid.
-Vlamingstraat: op 30 augustus zijn er werkzaamheden ter hoogte van nummer 30. Ter hoogte van het werk is geen verkeer mogelijk.
-Zuidwal: van 28 augustus tot en met 1 september zijn er werkzaamheden aan de trambaan. Ter hoogte van het werk is de halve rijbaan afgezet.
-Ter hoogte van Molslaan 5: stremming bij verhuizen op 26 augustus van 7.00 - 14.00 uur.

HOF VAN DELFT

-Havenstraat: op 26 en 27 augustus zijn er werkzaamheden aan de bestrating. Er is dan geen doorgang mogelijk voor fietsers en gemotoriseerd verkeer.
-Houttuinen: op 28 en 29 augustus zijn er werkzaamheden aan kabels en leidingen. Er is dan geen doorgang voor fietsers. Voor voetgangers is er een loopbrug.
-Hugo de Grootstraat: tot en met 20 september wordt het riool vervangen. Tijdens het werk
is geen verkeer mogelijk op het deel tussen de Spoorsingel en het Hugo de Grootplein. De bus rijdt om via de Krakeelpolderweg en het Westplantsoen.
-J.C. van Markenweg: tot en met augustus 2021 zijn 3 parkeervakken niet beschikbaar bij de bouwinrit voor werkzaamheden bij het spoor.
-Laan van Overvest: op 30 augustus is er door werkzaamheden geen verkeer mogelijk tussen 8.00 en 12.00 uur. Ook zijn parkeerplaatsen niet te gebruiken.
-Spoorsingel: op 28 augustus zijn er tussen 8.00 en 10.00 uur werkzaamheden met een hijskraan. Deze staat ter hoogte van nummer 82.
-Stationsplein: tot en met augustus 2020 is het Stationsplein niet te bereiken via de zuidkant.
-Westerkwartier: tot en met 20 september wordt het riool vervangen. Op de plek van het werk is tijdelijk geen verkeer mogelijk.
-Westplantsoen: op 31 augustus vindt er tussen 13.00 en 23.00 uur een straatfeest plaats. Er is dan geen verkeer mogelijk.
-Stremming door verhuizen: Spoorsingel 90a, op 29 augustus van 12.00 - 17.00 uur | Van Heemstrastraat 23, op 27 augustus van 8.00 - 13.00 uur.

TANTHOF

-Kruithuisweg (N470): tot en met 13 september zijn werkzaamheden op de Kruithuisweg. Het gaat om het deel tussen de A4 en de kruising met de Voorhofdreef/Tanthofdreef. Het werk vindt vooral plaats in de avond en nacht. De weg krijgt nieuw asfalt en de fietstunnels worden hersteld. Tot en met 30 augustus wordt er gewerkt aan de zuidelijke weghelft in de richting van de A13. De weg is dan afgesloten tussen 21.00 en 5.00 uur. Tijdens het werk kunt u niet vanaf de A4 naar de Kruithuisweg rijden. Op 26, 27 en 28 augustus is het niet mogelijk om vanaf de Kruithuisweg naar de A4 richting Den Haag te rijden. Van 26 tot en met 30 augustus zijn er overdag tussen 9.00 en 15.00 uur werkzaamheden ter hoogte van de Prinses Beatrixlaan. Tijdens het werk zijn er minder rijstroken beschikbaar. Van 2 tot en met 13 september is de noordelijke weghelft richting de A4 afgesloten tussen 20.00 en 6.00 uur. U kunt dan niet vanaf de Kruithuisweg de A4 oprijden.

VOORDIJKSHOORN

-Antonia Veerstraat: tot en met 30 augustus zijn er werkzaamheden aan de bestrating. Ter hoogte van het werk is geen verkeer mogelijk.
-Van Kinschotstraat: tot april 2022 is de Van Kinschotstraat afgesloten op het deel tussen de Van Foreestweg en de Van Adrichemstraat vanwege werkzaamheden aan de supermarkt.

VOORHOF EN BUITENHOF

-Adama van Scheltemaplein: van 26 tot en met 30 augustus zijn er werkzaamheden aan kabels en leidingen. Voor gemotoriseerd verkeer is er een omleiding. Voetgangers en fietsers kunnen wel passeren. Aansluitend wordt het riool vervangen. Dit duurt tot en met 31 december. Hierbij is geen hinder voor het verkeer.
-Felix Timmermanspad: van 1 september tot en met 31 december wordt het riool vervangen.
-Händellaan: tot en met 30 augustus zijn er werkzaamheden aan kabels en leidingen. Tijdens het werk is een deel van de parkeerplaatsen niet te gebruiken.
-Kruithuisweg (N470): tot en met 13 september zijn werkzaamheden op de Kruithuisweg. Het gaat om het deel tussen de A4 en de kruising met de Voorhofdreef/Tanthofdreef. Het werk vindt vooral plaats in de avond en nacht. De weg krijgt nieuw asfalt en de fietstunnels worden hersteld.
Tot en met 30 augustus wordt er gewerkt aan de zuidelijke weghelft in de richting van de A13. De weg is dan afgesloten tussen 21.00 en 5.00 uur. Tijdens het werk kunt u niet vanaf de A4 naar de Kruithuisweg rijden. Op 26, 27 en 28 augustus is het niet mogelijk om vanaf de Kruithuisweg naar de A4
richting Den Haag te rijden. Van 26 tot en met 30 augustus zijn er overdag tussen 9.00 en 15.00 uur werkzaamheden ter hoogte van de Prinses Beatrixlaan. Tijdens het werk zijn er minder rijstroken beschikbaar.
Van 2 tot en met 13 september is de noordelijke weghelft richting de A4 afgesloten tussen 20.00 en 6.00 uur. U kunt dan niet vanaf de Kruithuisweg de A4 oprijden.
-Louis Couperuslaan: van 26 augustus tot en met 6 september is er geen doorgang mogelijk voor gemotoriseerd verkeer. De flat is tijdelijk bereikbaar via het fietspad.
-Martinus Nijhofflaan: tot en met 3 januari 2020 wordt er bij het Delflandplein gewerkt met een hijskraan. Voor de veiligheid zijn delen van het fietspad tijdelijk afgesloten.
-Mercuriusweg: tot en met 27 september zijn er werkzaamheden aan de stoep. Deze is dan niet beschikbaar voor voetgangers.
-Minervaweg: tot en met april 2024 is er een bouwinrit voor werkzaamheden bij het spoor. Verkeer op de Minervaweg blijft mogelijk.
-Poptahof Noord: tot en met 27 september wordt het riool vervangen. Ter hoogte van het werk is geen verkeer mogelijk.
-Reinier de Graafweg: van 26 tot en met 30 augustus worden er bomen gekapt langs de Reinier de Graafweg. Hierdoor kan er lichte hinder voor het verkeer ontstaan.

VRIJENBAN

-Schiekade: tot en met december 2019 zijn er werkzaamheden aan de Schiekade. Op de plek waar wordt gewerkt is het voetpad langs de Schie afgesloten.

WIPPOLDER

-Edisonplein: tot en met 31 december is het parkeerterrein afgesloten vanwege werkzaamheden aan station Delft Zuid. Aan de westzijde van het spoor zijn ter compensatie extra parkeerplekken gemaakt.
-Engelsestraat: tot en met april 2020 is de aansluiting richting de Zuidwal afgesloten vanwege bouwactiviteiten.
-Mijnbouwstraat: tot en met 20 september wordt het deel tussen het Mijnbouwplein en het Poortlandplein opnieuw ingericht. Ook wordt het riool vervangen. Tijdens het werk is er geen gemotoriseerd verkeer mogelijk.
-Poortlandplein: tot en met 2 september wordt de kruising opnieuw ingericht. Gemotoriseerd verkeer is alleen mogelijk op het noordelijke deel van de Julianalaan en de Schoemakerstraat. In het weekend van 30 augustus tot en met 2 september is de kruising helemaal afgesloten.
-Schiekade: tot en met december zijn er werkzaamheden aan de Schiekade. Op de plek waar wordt gewerkt is het voetpad langs de Schie afgesloten.
-Schieweg: op 26 en 27 augustus zijn er werkzaamheden ter hoogte van Leeuwenstein. Hierdoor is de halve rijbaan afgezet. Verkeer kan wel passeren.
-Sint Sebastiaansbrug: de Sint Sebastiaansbrug wordt vervangen en is afgesloten voor alle verkeer. Naar verwachting is de nieuwe brug medio 2020 klaar. Verkeer wordt omgeleid.
-Ter hoogte van Elisabeth van Zuilenlaan 24: stremming door verhuizen, op 26 augustus van 8.00 - 13.00 uur.

Besluiten
EVENEMENTEN

T/m 25 augustus | Jazz Festival Delft | Markt, Beestenmarkt, Doelenplein, Heilige Geestkerkhof, watertoren | verleend.
25 augustus | Bierbeurs Locus Publicus | Brabantse Turfmarkt | verleend.
30 augustus | Mosselfeest | Markt, Het Konings Huys | aangevraagd.
1 september | Swim to Fight Cancer Delft | Rijn-Schiekanaal | aangevraagd.
Op www.delft.nl/evenementenkalender vindt u alle evenementen die bij de gemeente zijn aangevraagd en de status ervan. Inzage op afspraak bij de gemeente, Stationsplein 1.

Omgevingsvergunningen
AANGEVRAAGD

2611 AM | Phoenixstraat 54 | bouw: huidige woonhuis verbouwen naar hoofdkantoor van Sysunite | 14-8-2019.
2611 LT | Raam 4 | bouw: verhoging uitbouwen in nok achterkant, mogelijk geforceerd | 5-8-2019.
2611 VS | Geerweg 111 | bouw: veertien zonnepanelen plaatsen | 15-8-2019.
2613 RT | Van Bleyswijckstraat 64 | bouw: dakopbouw | 12-8-2019.
2614 xx | thv. Hoflandendreef | bouw: brug realiseren | 13-8-2019.
2623 GE | Koekoekshof 5 | bouw: dakkapel | 13-8-2019.
2623 xx | thv. Hoogspanningspad 39 | aanleg: tijdelijk afwijken van BP ten behoeve van realiseren in- en uitrit voor tijdelijk rail inzetplaats | 13-8-2019.
2625 GX | Marshalllaan 1 | bouw: fietsnietjes plaatsen ter vervanging huidige fietsbeugels | 14-8-2019.
2628 EX | Delfgauwseweg 214 | kap: een es die verkeerd groeit en risico vormt | 13-8-2019.
2628 VK | Schoemakerstraat 97 | bouw: dakopbouw op rechterdeel pand | 14-8-2019.
2628 xx | Professor Schoemaker Plantage | kap: bomenkap voor plangebied Grasbuurt | 16-8-2019.
2628 xx | Van Embdenstraat | kap: bomen | 16-8-2019.

VERLEEND REGULIER

2611 PR | Achterom 54 A | bouw: pakhuis en bovenwoning veranderen en samenvoegen tot één woning, voorgeveldeuren veranderen en nieuwe trap realiseren | 12-8-2019.
2613 BZ | De Kempenaerstraat 17 | bouw: gemetseld hekwerk vervangen door houten hekwerk aan achterzijde woning | 15-8-2019.
2613 VE | Kwekerijstraat 14 | bouw: dakopbouw | 16-8-2019.
2614 CC | Van Foreestweg 17 | kap: vier esdoorns | 12-8-2019.
2624 xx | Aart v/d Leeuwlaan, Hendrik Marsmanlaan, Roland Holstlaan | kap: een kers, drie meelbessen en een berk | 15-8-2019.
2625 CH | Mozartlaan 2-416 | kap: 17 bomen | 13-8-2019.
2625 xx | Beethovenlaan, Zomerdijkhof, Griegstraat en Brahmslaan | kap: 3 esdoorns, 3 wilgen, een plataan en een berk | 13-8-2019.
2628 AL | Rotterdamseweg 137 | bouw, strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO: tijdelijke huisvesting schoolgebouw uitbreiden | 14-8-2019.
2628 XR | Prof. Evertslaan 129 | kap: aantal bomen in verband met opnieuw aanbrengen riool | 15-8-2019.

VERGUNNINGVRIJ

2611 AM | Phoenixstraat 66 | bouw: tuin herinrichten en speeltoestel plaatsen | 13-8-2019.

VERLENGDE BESLISTERMIJN

2613 xx | Leeuwenhoekbuurt | bouw: woning kavel 8, veld 2.3 Van Leeuwenhoekkwartier | nieuwe beslisdatum: 26-9-2019.
2613 xx | Leeuwenhoekbuurt | bouw: woning kavel 9, veld 2.3 Van Leeuwenhoekkwartier | nieuwe beslisdatum: 26-9-2019.

GEWEIGERD REGULIER

2629 JD | Heertjeslaan | meerdere bomen rooien | 16-8-2019.

BUITEN BEHANDELING GESTELD

2611 PS | Achterom 70 B | kap: een conifeer | 13-8-2019.
2611 PS | Achterom 70 B | kap: een conifeer | 13-8-2019.
2613 GK | Westplantsoen 71 | entresol uitbreiden | 12-8-2019.

INGETROKKEN AANVRAAG

2611 CH | Peperstraat 7 | bouw, monument: al uitgevoerde splitsing pand legaliseren | 13-8-2019.

Meldingen
MELDINGEN BRANDVEILIG
GEBRUIK

2611 VD | Oosteinde 175 I | 13-8-2019.
2613 DA | Adriaan Pauwstraat 2 | 17-8-2019.

SLOOPMELDINGEN:
ASBEST VERWIJDEREN

2612 SG | Van Lodensteynstraat 40 | 14-8-2019.
2624 XK | Herman Gorterhof 125 | 13-8-2019.
2625 EH | Pijperring 88 | 14-8-2019.
2625 EW | Pijperring 303 | 14-8-2019.


BOUWMELDING

2624 NV | Antoon Coolenlaan 27 | gevel/kozijn wijzigen/vervangen | 16-8-2019.

Formele publicatie

De formele publicatie van algemeen verbindende voorschriften (verordeningen) en kennisgevingen gebeurt digitaal in een Gemeenteblad op www.officielebekendmakingen.nl.
Op www.delft.nl/bekendmakingen vindt u directe links naar deze bekendmakingen van de gemeente Delft, en hoe u beroep en bezwaar kunt aantekenen. Melding doen of omgevingsvergunning aanvragen? Dat kan via www.omgevingsloket.nl.