Grote vreugde bij de mannen van Full Speed na de tweede winst in de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal. (foto: Roel van Dorsten)
Grote vreugde bij de mannen van Full Speed na de tweede winst in de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Full Speed wint RODI Media/DSW Stad Delft Bokaal

DELFT - De veertigste editie van het toernooi om de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal is ten prooi gevallen aan Full Speed. In de finale waren de mannen van Frank Verhaar met 2-1 te sterk voor Vitesse Delft.

Door Alphons de Wit jr.

Na het binnenhalen van de bokaal in 2013 betekende het voor Full Speed de tweede winst in het officieus Delfts kampioenschap. In de finale kwam Vitesse Delft vroeg in de wedstrijd nog wel op voorsprong door een trefzekere Rick Burgering, maar na rust beslisten een rake vrije trap van Lesley Dijksman en een beauty van Wessel van Vliet in de absolute slotfase het duel in het voordeel van de Kerkpolderbewoners.
Bij Vitesse Delft, winnaar van vier van de laatste vijf edities van het toernooi, heerste lichte teleurstelling.

Terecht
"De uitslag van die wedstrijd was niet meer dan terecht denk ik", blikt middenvelder Danny Hoogendoorn terug. "Het werd ook wel weer eens tijd, want in 2013 wonnen we het toernooi voor het eerst en het laatst. Zaterdag hadden we in de eerste helft weinig te vertellen en kwam Vitesse Delft ook goed op voorsprong. Na rust was het een ander verhaal: zij schakelden naar een 4-4-2 systeem, wat we beter konden bespelen. Uiteindelijk schiet Lesley die vrije trap prachtig binnen en dat Wessel vlak voor tijd de 2-1 maakt, is natuurlijk alleen nog maar mooier."

Hoogendoorn heeft een goede indruk van de nieuwe trainer. "Ik ken Frank natuurlijk al even, want we hebben nog samengespeeld. Of ik het vreemd vind dat ik hem nu als trainer meemaak? Zeker niet: in het veld nam hij ook vaak de leiding. Daarnaast was hij al eerder trainer van het tweede elftal en daar heeft hij laten zien over veel kwaliteiten te beschikken. Datzelfde geldt voor onze jonge groep. Daarom moet ons doel dit seizoen zijn om kampioen te worden of anders via de nacompetitie te promoveren."

Teleurstelling
Bij verliezend finalist Vitesse Delft was sprake van teleurstelling.
"Natuurlijk wil je als je aan zo'n toernooi meedoet altijd winnen", vertelt verdediger Lars Fransen. "Ook in de finale zag het er lange tijd goed uit, maar we gaven het helaas alsnog weg."
Toch ziet de verdediger ook genoeg aanknopingspunten.
"Tijdens de voorrondes en op de finaledag in de wedstrijd tegen SEP zag het het er bij vlagen best leuk uit, terwijl we maar net begonnen zijn. Er is nog genoeg werk aan de winkel voor de competitiestart, maar we hebben de tijd."

Van Zinnen Memorial
De volgende stap in de voorbereiding voor de kersverse 'Delfts kampioen' is het toernooi om de Pierre van Zinnen Memorial. "Een mooi initiatief, want Pierre heeft veel voor onze club betekend. Heel bijzonder omdat ik onder hem heb mogen trainen. De opzet is uniek: alle wedstrijden in onze poule worden op één dag gespeeld, leuk voor het publiek."
Op zondag 25 augustus staat om 13.00 uur DHL-Delft geprogrammeerd, om 14.00 uur Delft-Full Speed en om 15.00 uur Full Speed-DHL. Alle wedstrijden worden gespeeld op het terrein van Full Speed. In de andere poule staat op dinsdagavond 27 augustus om 20.00 uur de wedstrijd Schipluiden-Verburch op het programma op Sportpark Keenenburg. De speeldata van 's Gravenzande-Schipluiden en Verburch-'s Gravenzande zijn nog niet bekend. De finale staat gepland op 28 april 2020 bij DSV Full Speed.