De schilderijen van Pieter de Hooch werden wetenschappelijk onderzocht
De schilderijen van Pieter de Hooch werden wetenschappelijk onderzocht Foto:

Online kaartverkoop Pieter de Hooch van start

DELFT - De lancering van www.pieterdehoochindelft.nl verleden week gold als officieel startpunt van de online kaartverkoop voor de tentoonstelling Pieter de Hooch in Delft. Uit de schaduw van Vermeer.

Deze eerste overzichtstentoonstelling ooit in Nederland over de beroemde Delftse meester is van 11 oktober tot en met 16 februari 2020 te zien in Museum Prinsenhof Delft. Door vooraf online tickets te kopen, verzekeren bezoekers zich van toegang tot de tentoonstelling op een door hen gewenst moment.

Tijdsloten
Om een aangenaam bezoek te bevorderen, gelden zogenaamde tijdsloten die ieder half uur aanvangen. Hiermee wordt het aantal personen dat de tentoon- stelling tegelijkertijd bezoekt zoveel mogelijk gereguleerd. Eenmaal in de tentoonstelling kunnen bezoekers zolang blijven als gewenst.

Instaplezingen
Individuele bezoekers hebben de mogelijkheid om elke zondagmiddag van 13.30 uur tot 14.30 uur een instaplezing te volgen, 2,50 euro p.p. Voor groepen van 10 tot en met 80 personen is een apart lezingarrangement samengesteld, bestaande uit een introductielezing, koffie/thee met een koekje en een bezoek aan de expositie,10,00 euro p.p., exclusief entree tentoonstelling. Kaarten voor de instaplezingen en de groepsarrangementen kunnen online worden geboekt. Rondleiden in de tentoonstelling is helaas niet toegestaan.

Combiticket
In samenwerking met kamermuziekensemble Camerata Delft en expositieruimte 38CC wordt een combiticket aangeboden. Met het combiticket (37,50 euro p.p.) kunnen bezoekers één van de drie concerten van Camerata Delft, op 26 oktober, 7 december en 25 januari van 11.00 uur tot 12.00 uur, bijwonen in de Oude Kerk, het kunstwerk Narrow House in de Oude Kerk bezoeken, alsook de expositie Pieter de Hooch in Delft in Museum Prinsenhof Delft. Het combiticket kan eveneens online worden geboekt.

Tentoonstelling
Vanaf 11 oktober 2019 tot en met 16 februari 2020 is in Museum Prinsenhof Delft de eerste overzichtstentoonstelling in Nederland te zien van de beroemde 17e-eeuwse schilder Pieter de Hooch. Onder de titel Pieter de Hooch in Delft.
Uit de schaduw van Vermeer focust de tentoonstelling op de bloeiperiode van de kunstenaar (circa 1655-1660) waarin Delft een hoofdrol speelt. Van over de hele wereld komen topstukken naar Delft: o.m. de Gemäldegalerie Staatliche Museen zu Berlin, de National Gallery of Art (Washington), het Kunsthaus (Zürich) en de Royal Collection Trust (uit de privécollectie van H.M. Queen Elizabeth II) lenen schilderijen uit.

Bruiklenen
Onder de bruiklenen bevinden zich vele beroemde schilderijen, zoals het sleutelstuk van de tentoonstelling: Binnenplaats van een huis in Delft (1658) uit de National Gallery in Londen. Pieter de Hooch in Delft is met 29 topwerken de meest ambitieuze tentoonstelling ooit van Museum Prinsenhof Delft en werd mogelijk gemaakt door de Turing Toekenning 2017. De catalogus bij de tentoonstelling wordt uitgegeven door WBOOKS, kost 24,95 euro in paperback / 34,95 euro in hardback en is beschikbaar in het Nederlands en het Engels. We hopen dat u deze prachtige tentoonstelling gaat zien!