Royal Delft Group is net zo trots op haar collectie Proud Mary als op haar halfjaarcijfers (Foto: Marie Cecile Thijs)
Royal Delft Group is net zo trots op haar collectie Proud Mary als op haar halfjaarcijfers (Foto: Marie Cecile Thijs) Foto: Marie Cecile Thijs

Mooie halfjaarcijfers Royal Delft Group

DELFT - De Royal Delft Group / De Porceleyne Fles Delft kan mooie cijfers overleggen. De winst in het eerste halfjaar van 2019 bedroeg 311.000 euro.

Over het eerste halfjaar van 2019 is de omzet van Royal Delft Group gestegen met 24,9%. Deze groei komt vooral voort uit de omzetstijging van Royal Delft en Royal Delft Vastgoed.
De omzet bij Royal Leerdam Crystal daalde met 0,1 miljoen. Het nettoresultaat over het eerste halfjaar 2019 komt uit op 311.000 euro.

Henk Schouten, CEO Royal Delft Group:
"Wij zijn erg blij met het rendement op onze vastgoedportefeuille. Samen met het gestegen resultaat bij Royal Delft is dit een flinke stap richting structurele winstgevendheid van Royal Delft Group. Ook dit jaar is de omzet van Royal Delft in de toeristische sector gestegen."

De solvabiliteit is door financiering van vastgoed met hypothecaire leningen gedaald van 82,8% in juni 2018 tot 49,6% in juni 2019. De financiƫle positie is onverkort sterk.

Vooruitblik
Met het toevoegen van de appartementen in Haarlem aan onze portefeuille, is in april de geplande investering in vastgoed afgerond. De huuropbrengsten dragen vanaf mei 2019 bij aan de omzet van Royal Delft Vastgoed. De nieuwe huisvesting van Royal Leerdam Crystal zal vanaf september 2019 verbouwd worden tot glasstudio, winkel en experience. De bouwtijd bedraagt ongeveer een half jaar. Royal Delft Group ziet met vertrouwen het resultaat voor geheel 2019 tegemoet.

Royal Delft Group, een van de oudste beursgenoteerde ondernemingen in Amsterdam onder de naam N.V. Koninklijke Porceleyne Fles, telt drie bedrijfsonderdelen: Royal Delft, Royal Leerdam Crystal en Royal Delft Vastgoed.