Ook helpend: zomaar samen een ijsje eten
Ook helpend: zomaar samen een ijsje eten Foto: Alzheimer DWO

Alzheimer DWO
ondersteunt en ontlast

DELFT – Dementie is hard op weg een prominente volksziekte te worden. Het is een hersenziekte met ingrijpende gevolgen en vaak gaat het om Alzheimer. Alzheimer Nederland geeft voorlichting en hulp bij dementie. Ook bij u in de buurt.

Alzheimer Nederland streeft naar een dementievriendelijke samenleving, waarin de mens met dementie begrip ondervindt en zolang mogelijk mee kan blijven doen. Een samenleving ook waarin mantelzorgers voldoende steun en hulp ervaren. De regionale afdeling van de vereniging Alzheimer Nederland, kortweg Alzheimer DWO, biedt die ondersteuning bij de zorg voor mensen met dementie, die nog thuis wonen. De afdeling beoogt om eventuele mantelzorgers te ontlasten.
De afdeling organiseert ook regelmatig activiteiten voor inwoners van Delft, Westland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Zoals bijvoorbeeld het Alzheimer Café, een ontmoetingsplek voor iedereen die – direct of indirect – te maken heeft met dementie. Het eerste Alzheimer Café in Delft is op 9 september.
Alzheimer DWO is te bereiken via e-mail: dwo@alzheimer-nederland.nl of telefoon: 06 30594695.