Daktuin met sedum en kruiden in Wateringen
Daktuin met sedum en kruiden in Wateringen Foto: Diemel Groenvoorzieningen

Diemel Groenvoorzieningen: uw hovenier voor tuingeluk

DEN HOORN – Onze tuin is een direct verlengstuk van onze woning. Een huis vereist een degelijk ontwerp en voor een tuin is dat evenmin een overbodige luxe. Diemel Groenvoorzieningen levert op verzoek een evenwichtig tuinontwerp of renovatieplan.

Diemel Groenvoorzieningen is een allround hoveniersbedrijf dat werkt in de hele regio. Eigenaar Cock Diemel: "Wij richten tuinen in naar de wensen en eisen van onze klanten, de input van de klant blijft te allen tijde leidend. Bij het (her)inrichten van een tuin heb je een aantal pijlers waar je je op moet richten: klimaatbestendigheid – een tuin moet goed tegen hitte en water kunnen - en diversiteit aan beplanting. Deze twee factoren versterken elkaar. Aan iedere tuin ligt een specifiek ontwerp ten grondslag".

Beleving
"We kijken niet alleen naar de praktische kant van de zaak, maar we kijken ook naar wat de klant wil beleven als hij of zij in zijn of haar tuin zit", vervolgt Diemel. "Wij blinken uit in groene tuinen met beleving. Beleving die we oproepen door beplanting van hoger groen, kleine stadsboompjes gecombineerd met plantjes waar leven, bijen en vlinders op af komen. Het verschil tussen zon- en schaduwplekken of de wind zachtjes horen ruisen door het gebladerte van de bomen of het bamboe. Feitelijk zijn we tot veel, zo niet alles in staat, maar het moet allemaal wel passen en in harmonie zijn met elkaar. Voor het maken van een ontwerp komen we bij de mensen thuis langs en bespreken wat we aantreffen en hoe we daar iets moois van kunnen maken. Wij zien de tuin dan ook als een verlengstuk van de bewoners, hun karakter moet erin weerspiegeld worden".

Dakgroen
Het werkgebied van Diemel Groenvoorzieningen bestrijkt Groot-Haaglanden: Den Haag, Wassenaar, Zoetermeer en het Westland. Het bedrijf is gespecialiseerd in natuurlijke en sfeervolle tuinen. Diemel heeft sinds vijftien jaar een speciale afdeling die zich helemaal heeft toegelegd op de realisatie en verzorging van dakgroen. bijgekomen, hiervoor hebben wij inmiddels een gespecialiseerde afdeling opgezet.

Diemel is te vinden aan de Veenakkerweg 13 in Den Hoorn. Internet: www.diemelgroenvoorzieningen.nl. Telefoon: (0174) 29 82 08. Facebook: www.facebook.com/Diemelgroenvoorzieningen.