Schaaksimultaan en toernooi bij DSC

DELFT - Traditioneel opent DSC het nieuwe schaakseizoen op de voorlaatste maandag van augustus met een simultaan tegen de clubkampioen van het voorgaande seizoen. Iedereen, lid of belangstellende, jong of oud, student of professor, kan aanschuiven en proberen de kampioen van DSC te verslaan. Iedereen die mee wil doen moet maandag 19 augustus om uiterlijk 20.15 uur aanwezig zijn. Vooraf aanmelden hoeft niet, en toeschouwers zijn uiteraard ook van harte welkom.

Ontdekkingstoernooi
Een week eerder, maandag 12 augustus, staat het laatste 'Ontdekkingstoernooi' bij DSC op de agenda. Een uitgelezen kans om leuke nieuwe openings­ideeën op te doen. Op deze avond is Joost van Ruitenburg de gastspreker van dienst. Na een korte uitleg van ongeveer twintig minuten gaan de deelnemers met een uitgangsstelling aan de slag. Een maal met wit, een maal met zwart, tegen dezelfde en gelijkwaardige tegenstander. Deze avonden zijn voor iedereen toegankelijk! Tijdens en na de partijen is er uiteraard tijd om na te praten, of vrij te schaken. Gezellig en leerzaam. Wil je meedoen, dan dien je rond 20.00 uur op de betreffende avond aanwezig te zijn. Na de uitleg begint de 1e ronde rond 20.45 uur. De 2e ronde staat om 21.45 uur gepland.

Inlichtingen bij: Ted Barendse, 06-42140566; Arno Wiersma 06-52122552. Adres DSC: Zusterlaan 114, Delft.

DVV Delft zoekt scheidsrechters!

DELFT - Het afgelopen seizoen heeft de jeugdcommissie van DVV Delft haar best gedaan om alle wedstrijden van een scheidsrechter te voorzien. Men is hier maar ternauwernood in geslaagd en daarom blijft dit een punt van aandacht. Het zoeken van scheidsrechters blijft - hoe je het ook wenst of keert- een hoop werk. Vaak moeten er meerdere telefoontjes gepleegd worden om voor alle wedstrijden op de zaterdag en zondag een scheidsrechter paraat te hebben. Gelukkig zijn al deze vrijwilligers erg behulpzaam en vinden zij dit niet altijd even erg, maar dit houden ze natuurlijk niet eindeloos vol.

Overleg
De jeugdcommissie zou het zeer op prijs stellen als meerdere leden en/of niet-leden (vrienden, bekenden van spelers) zich in het komende seizoen aanmelden als scheidsrechter. Je hoeft dan echt niet iedere zaterdag op te komen draven en uiteraard wordt in overleg bepaald bij welke leeftijdscategorie je gaat fluiten. Als je als gewaardeerd lid van DVV Delft geïnteresseerd bent om je voor een langere periode beschikbaar te stellen als scheidsrechter, bestaat zelfs de mogelijkheid om hier een aanvullende KNVB-cursus voor te volgen! In het voetspoor van Bas Nijhuis...

Indien je interesse hebt in het (leren) fluiten verzoeken wij dit te melden bij de jeugdcommissie: rverhaar@ziggo.nl Ook voor het fluiten van wedstrijden in de zaal kan DVV Delft wel wat extra scheidsrechters gebruiken: zaalleider@dvvdelft.nl.