De heer Wilmer met zoontje, en de heer Van Tuinen (uiterst links), geflankeerd door Leo van Vliet en medewerker Patrick. (foto: Koos Bommelé)
De heer Wilmer met zoontje, en de heer Van Tuinen (uiterst links), geflankeerd door Leo van Vliet en medewerker Patrick. (foto: Koos Bommelé)

Tour de France replica als prijs bij Leo van Vliet

DELFT - Twee blije winnaars afgelopen maandag voor de winkel van kwaliteitsslagerij Leo van Vliet, aan de Oude Kerkstraat 9. De heren Wilmer en Van Tuinen kregen daar allebei een echte 'Tour de France' replica uit 1976 uitgereikt. Een replica van de tweewieler waarmee Lucien van Impe dat jaar de Tour de France won. De Belg met als bijnaam 'de Kleine van Mere' is de laatste zuiderbuur die dat voor elkaar heeft gekregen. In elk geval is Van Impe ook recordhouder met vijftien maal start en finish in Parijs. "De winnaars van de fiets waren heel blij met hun replica", zegt Leo van Vliet. "Bij besteding van 20 euro ten tijde van de afgelopen Tour de France kreeg je een bonnetje, waar je je naam op kon zetten. Die gingen allemaal in een grote ton en uiteindelijk werden deze twee als winnaar getrokken." De heer Wilmer is geen onbekende in Delft. Hij is zelf ook ondernemer in de binnenstad, bekend van het sigarenmagazijn aan de Wijnhaven. De heer Wilmer had bij de prijsuitreiking zijn zoontje meegenomen. De heer Van Tuinen was alleen, maar deelde niet minder in de feestvreugde. Er was veel belangstelling voor de Tour de France wedstrijd van kwaliteitsslagerij Leo van Vliet. Aan het einde van de periode zaten er zo'n driehonderd bonnetjes in de ton. "Wat wil je ook, kans maken op zo´n mooie fiets voor maar twee tientjes", roept Leo van Vliet, die in zijn slagerij als medewerker een echte wielerfanaat heeft. "Onze medewerker Patrick is een echte wielerliefhebber, hij weet er veel van." In de afgelopen Tour de France zag hij Nederlander Steven Kruijswijk van Jumbo-Visma op het derde treetje van het podium eindigen. De Gele Trui hing om de schouders van de Colombiaan Egan Bernal, maar goed... dat heeft u allemaal op televisie kunnen volgen. De Groene Trui voor beste sprinter ging naar Peter Sagan en het best geklommen werd er door Romain Bardet, die zich de Bolletjestrui mocht toeëigenen. Telefoon: (015) 212 18 78. Internet: www.slagerijleovanvliet.nl.