Hans Buitendijk, Irma Scheurink en Ralph Schalk worden ondervraagd door Anne Christien Wagener van de RAZO Delft
Hans Buitendijk, Irma Scheurink en Ralph Schalk worden ondervraagd door Anne Christien Wagener van de RAZO Delft Foto:

RAZO Delft podcast over ziekte van Parkinson

DELFT - De vrijwilligers van Zorgradio RAZO Delft maken wekelijks informatieve podcasts met verschillende Delftse patiënten- en zorgorganisaties.

De podcasts zijn via de website van Zorgradio RAZO Delft te beluisteren. (Zoek op Parkinson). Op donderdagmiddag 8 augustus is het bestuur van het Parkinson Café Delft en omstreken te gast om te praten over de ziekte van Parkinson en de activiteiten in het Parkinson Café Delft en omstreken. Aanvang: 14.00 uur.

Impact
Anne Christien Wagener spreekt met Irma Scheurink, secretaris, Hans Buitendijk, voorzitter en Ralph Schalk. Een behandeling die de ziekte van Parkinson stopt of vertraagt is niet beschikbaar. Deze ingrijpende ziekte heeft een grote impact op het leven van deze patiënten en van hun naasten. Nederland telt nu al 50.000 mensen met Parkinson. Door de vergrijzing zal dit aantal in 2025 verdubbeld zijn.

RAZO Delft
De RAZO, in 1949 in Delft als ziekenomroep gestart, wil transformeren naar een zorgplatform. Waar tot op heden de dienstverlening gericht is op de patiënten van de Reinier de Graaf Groep en de bewoners van Pieter van Foreest, gaat de RAZO zich in de toekomst richten op alle inwoners van Delft en omstreken. De RAZO kent een sterk informeel en sociaal karakter. Tweemaal per jaar wordt een medewerkersvergadering georganiseerd, afgesloten met een borrel. Daarnaast staat er ook tweemaal per jaar een gezellig uitje op het programma voor alle vrijwilligers van de RAZO. De RAZO is naarstig op zoek naar vrijwilligers om diverse vacatures in te vullen, zoals: een voorzitter voor het stichtingsbestuur, hoof technische dienst, bestuurslid interne en externe communicatie, een technicus, redactiemedewerker en presentatoren.
Kijk op www.razo.nl ('over razo')