Edward De Geest, prominent organist, verzorgt een concert in de Maria van Jessekerk
Edward De Geest, prominent organist, verzorgt een concert in de Maria van Jessekerk Foto:

Prominent gastorganist in de Maria van Jessekerk

DELFT - Op zondagmiddag 11 augustus, aanvang: 15.00 uur, zal de bekende organist van de Gentse Sint Baafskathedraal, Edward De Geest, een concert op het historische Maarschalkerweerd-orgel van de Maria van Jessekerk verzorgen.

De Geest is een zeer veelzijdig musicus. Hij genoot een zeer brede opleiding o.a. aan het Conservatorium van Antwerpen en Gent, waar hij zijn Prix d'Excellence behaalde. De Geest was laureaat bij veel orgelconcoursen. Inmiddels verzorgt hij veel concerten door heel Europa en ver daarbuiten. Hij is regelmatig jurylid bij concoursen, gaf les aan o.a. het Gents Conservatorium, maakte verschillende CD's en is sinds 1994 titulair organist van de Gentse Kathedraal. In 2016 werd hij - bij Koninklijk Besluit- door Koning Filip benoemd tot Officier in de Kroonorde. Voor zondag 11 augustus heeft hij een aantrekkelijk concertprogramma samengesteld met veel composities van Belgische componisten zoals Gabriel Verschraegen (Toccata), Joseph Tilborghs (Scherzo) en Jean Absil (Tryptiek, opus 127). Dit zijn bijzondere werken die niet vaak te beluisteren zijn in Nederland. Daarnaast speelt hij van de Duitse componist Felix Mendelssohn Bartholdy de hele Sonate in d klein, 'Vater unser' op. 65/6. Tevens laat hij van de briljante Franse componist Louis Vierne het werk 'Cathédrales' (uit 'Pieces de Fantaisie') horen. Edward De Geest sluit zijn concert af met het 'Adante' en het 'Postludium op Gaudeamus', eveneens van de Belgische componist Gabriël Verschraegen.
Tijdens het concert zijn beelden van de organist te zien op een groot scherm. De toegang is vrij, wel is er een collecte na afloop. Ook bestaat de mogelijkheid om de organist na het concert te ontmoeten, onder het genot van een kopje koffie of thee in de Jozefzaal van de kerk. Meer informatie over het orgel is te vinden op de website: www.veenswijkorgel.nl.
Locatie: Maria van Jessekerk, Burgwal 20, Delft. Datum: zondag 11 augustus. Aanvang: 15.00 uur.